Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 356 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6072458
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
951
1824
11291
13592
29927
388978
6072458

Uw IP: 3.210.184.142
16-05-2021 16:34
×

Attentie

IMAGESIZER_ERR_ACCESS

Zogezegd

Gelezen in wat zich graag afficheert als kwaliteitsblad:

  • Het faillissement van zo’n wijnhuis kost al snel tientallen ‘arbeidsplaatsen die allemaal een uitkering aanvragen’.
  • Dik 40 % discussieert met familie of huisgenoten of ‘geopende wijnverpakkingen nog wel veilig te consumeren zijn’.

 

Die bladen vinden ook bij herhaling dat wijzelf worden ‘afgetapt’ in plaats van vatwijn . Ze constateren tevens dat er ook in wijnregio’s veel ‘lekkende’ ambtenaren rondlopen. Of dat iets te maken heeft met incontinentie van geest hebben ‘duiders’ ons nog niet verklaard.

  • Vrouwen beginnen meer en goedkopere wijn te drinken dan mannen, beweren wijnverkopers. En ze worden gemiddeld ouder. Dus lopen ze, procentueel, ook meer risico geestelijk te onttakelen dan mannen. Dit weekeinde stond in mijn streekkkrant dit nieuws: Eén op de drie vrouwen wordt ‘gedurende haar leven’ dement. Drie keer raden wat zich bij die schrijfster al aftekent.
  • Bij het Reformatorisch Dagblad (bestaat heus!) staan ze beslist niet droog, al denken veel stappers dat. Daar werkt zelfs een wijnschrijver(t). Die had het de vorige keer over Italiaanse wijn. In zijn bijdrage gaf hij voor de duidelijkheid de volgende informatie in neo-Nederlands: ‘De druivensoort en de naam van de wijn heten nu friulano’. Hij kwam ook nog met deze onverteerbare beeldspraak: ‘Kroatische wijn dreigt roet in het eten te gooien voor Prosecco’. Niet bepaald een kandidaat dus voor de Oeuvre Award wijnjournalistiek.
  • Wijntrainer Jeroen van Mierlo uit Breda biechtte dezer dagen op dat hij graag mensen ten eigen bate helpt: ´Ik help mensen om hun eigen wijnsmaak te ontdekken en hierdoor meer te genieten van wijn´. Tja, soms is taal tegelijkertijd een teken.
  • En dan die Bythegrape-promofabriek. Daar zijn bijna alle ‘columnisten’ of wie daarvoor wil doorgaan, weggelopen. Met als gevolg dat armoe daar nu troef is. Daarom heeft linke Derrick maar besloten z’n eigen equipe voor columnist te laten spelen. Met als gevolg een stortbui aan zelfverheerlijkingslectuur, die zelfs bij ervaren marketeers weerzin moet oproepen. Tussen 12 juni en dit weekeinde sloofden vier bedrijfshorigen en een handlangster zich uit om de negotie de hemel in te prijzen, waarbij de bezoeker hoge kortingen werden beloofd. Vermoedelijk een beloning voor het geduld dat hij moet opbrengen om al die oppoetserij te slikken. Buiten de eigen kliek probeerden nog een Belg en een ZEN-wijnoloog de aandacht te trekken, zonder trouwens enige reactie. Het is nou wel duidelijk:

Derrick heeft de ‘column’ gedegradeerd tot ‘tool’ voor zijn ‘verdienmodel’. Overslaan dus en echte columns gaan lezen.

Tenslotte: Pas op als je met een tas vol betere wijn door het centrum van Amsterdam loopt. Daar heeft zelfs de politie nu een 'zakkenrollersteam'.