Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 38 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6411795
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
590
1395
1985
10304
9400
757048
6411795

Uw IP: 54.211.101.93
07-12-2021 08:58

Zogezegd

 

Er zijn wijnimporteurs die ‘BREUKGARANTIE’ geven…

 

Zelfs wijnimporteurs bedienen zich van het cliché: ‘Er gloort licht aan het eind van de tunnel’. We hebben het de laatste twee weken, eerlijk geturfd, 83 maal voorbij zien of horen komen. Enkele keren ook fout geschreven. Dan stond er: ‘Er CHLOORT’. Maar de mooiste kwam van een wijnwinkel die extra service wilde bieden en op toezending van een feestelijke kist wijn ‘BREUKGARANTIE’ gaf. En omdat Nederlanders, met als topsjoemelaars de Hollanders, zo’n aanbod vindingrijk kunnen afstraffen, zouden ze na het uitschenken van de wijn de flessen best aan scherven kunnen helpen om daarmee dan een beroep op de garantie doen.

 

 


Van al die aanbieders van onverslaanbare kerstwijnen leren we dat ze harmonieus moeten worden gecombineerd met gerechten. Gebeurt dat niet, dan is de kans op een ‘GIFTIGE COCKTAIL’ niet ondenkbeeldig. En daarmee zijn we dan bij het tweede cliché aangeland, dat de media al dagen uitbraken. Omdat die uitdrukkingen tijdelijk een top beleven, spreken wij van perio-taal.

 

 

Al die wijnimporteurs en wijnwinkels hebben fraaie websites, waarop zij hun waar beter verkopen dan hun taal. Zo las ik bij een wijn-groothandel dat er ‘OPENSTAANDE’ vacatures waren. Wanneer zijn die dan dicht?


Anderen haspelen uitdrukkingen door elkaar: Die taak nemen wij graag ‘ VOOR U UIT HANDEN’. (nemen wij u graag uit handen) En: ‘EEN BEKRONING OP’ ons handwerk (een kroon op of een bekroning van ons handwerk).

 

Abracadabra

Wijnimporteur LFE maakte het wel erg bont. We lazen op de website een onbegrijpelijke tekst waarmee de communicatie niet bepaald is gediend:
‘NAAST de implementatie van de branche-specifieke ERP-oplossing zal LFE ook de warehouse management en scanoplossing van Actemium gebruik gaan maken die naadloos aansluit op de ERP-oplossing’.

 

Wie daar nog van terug heeft, mag zich bij ons melden.

 

*Kerstadvies: Zet open flessen anderhalve meter uit elkaar, om te voorkomen dat aroma’s elkaar aansteken.