Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 426 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6070390
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
707
1736
9223
13592
27859
388978
6070390

Uw IP: 18.206.238.77
15-05-2021 06:29
×

Attentie

IMAGESIZER_ERR_ACCESS

Zogezegd

Sommige wijnduiders nemen het niet zo nauw met de waarheid. Neem bijvoorbeeld zo’n fenomeen als ‘sommelier’ Martijn van den Hurk, die voor de Restaurantkrant periodiek bevalt van wat hij een ‘column’ noemt. Vaak een collectie wartalige zinnen, waartussen alleen de samensteller het verband snapt, omdat de gewone lezer daarvoor niet intelligent genoeg is. Ook deze keer tapt Hurk weer uit het vat der eigengereide kennis om ons te laten weten dat ‘wijn emotie is’. Maar daar laat hij het niet bij. Die emotie, bezweert hij ons, wordt in de ‘kleine hersenen’ verwerkt. Er moet dus wat aan z’n hippocampus mankeren, want die laat zijn recapitulatievermogen in de steek. Emoties, zou Hurk hebben moeten weten, worden-zelfs als ze met wijn te maken hebben- in het ‘limbisch systeem’ verwerkt. En dat zit op een heel andere plaats dan die kleine hersenen. Als ie dat nou meteen opslaat, hoeven we zulke quasi wetenschappelijke onzin niet meer te slikken. Hou je TRANSPARANT, zou ik willen zeggen.

 

  • Oplettende video-bekijkers zullen wel even hebben moeten slikken toen ze naar het Misset-interview met John Beeren van de Bokkendoorns** zaten te luisteren. John zei ter gelegenheid van de chefswisseling dat zijn restaurant valt af te rekenen op ‘klassiek met een moderne KWINKslag’. Dat wordt dus schateren bij een sterren-menu, al zal dat niet direct met de rekening te maken hebben.
  • Bij Perswijn gebeuren af en toe wonderen. Voor de rubriek Wijn van de week waren ze daar op zoek naar een ‘eet-rosé’(!). En ‘OMDAT we op zoek waren, kwam dit type wijn goed uit de bus’. Het ging om een Sibiola Rosato 2011.
  • Smaakvanwijn, een nieuwe website die fris over wijn informeert, meldt dat de website van Cuno van ’t Hoff even niet meedoet. Die is ‘in de STIJGERS’, zo wordt ons toevertrouwd. We zijn benieuwd naar het ‘REZULTAAD’.
  • Bythegrape gaf weer eens een masterclass zonder master. Verslag in een aai-‘column’ voor eigen standje. Daar stond in dat de deelnemers werden ‘OVERSPOELT’ met informatie. Schrijfster studeert communicatiewetenschappen. ‘NAAST haar enthousiasme is ze nieuwsgierig’, mogen we nog weten. En ze houdt van (kromme) beeldspraak: ‘de sinaasappel gooit ROET in het eten bij de WIJNKEUZE’.

Tja, wat moet je ermee.

Vermijd de komende tijd in de wijncommunicatie:

  • Ik weet niet hoe jij erin staat.
  • Geef eens een voorbeeld.
  • Het moet niet gekker worden
  • Krijg nou wat
  • Alles is op rolletjes verlopen