Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 408 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6070372
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
689
1736
9205
13592
27841
388978
6070372

Uw IP: 18.206.238.77
15-05-2021 06:22
×

Attentie

IMAGESIZER_ERR_ACCESS

Zogezegd

Vlak voor de dag ‘die je wist dat zou komen’ geloofden wij onze oren nauwelijks. Maar ze zei het echt in een interview. De geplaagde Kamervoorzitter Marga van Miltenburg wil ‘meer duidelijkheid SCHAPEN’. Want het moet uiteraard allemaal TRANSPARANTER. Ook in de wereld van Franse ‘Ik Willem’-wijn en van koninklijke Duitse Riesling, de markt op gesleept omdat de polderlandse wijngaardeniers het erbij hadden laten zitten. Al is de wijn die daar vandaan komt lang niet altijd koninklijk.

 

Om met schrijfster Mensje van Keulen te spreken: die laat je soms ‘in tranen UITBREKEN’. Als je je goed realiseert wat daar staat dan kan het óók betekenen dat je met vochtige ogen uit de bajes ontsnapt. En dat kan weer een matafoor zijn voor het enge wijnbloggers-wereldje waarmee ons land sinds een paar jaar is opgezadeld. Iedereen keutelt daar maar wat, in de stille verwachting ooit eens boven het gemiddelde van 34 bezoekers per dag uit te komen. En daarvoor doen ze vaak de raarste dingen.

 

Zo is er een Wijngek die zich, om een volksvertegenwoordiger te citeren, ‘GEINDIVIDUALISEERDER’ gedraagt dan anderen. Hij publiceert video’s over zichzelf en ontdekt ook nieuwe wijnen. Zo was hij laatst in Hongarije en waar stuitte hij op? Op een Badacsony. ‘Een AOC bestaande uit EEN AANTAL VULKANEN, waarvan de belangrijkste direct aan het Balatonmeer LAG’. Even verderop in zijn Hongaarse ontboezeming gewaagt de schrijver van een merkwaardig visioen: ‘Later zag ik dat ze ook nog, ALS EERSTE DROGE WIJN OOIT, een gouden medaille bij Decanter hadden weggesleept’. Niet eens een ‘POTENTIEEL TAALGEWELDDADIGE EENLING’ dus. Maar een èchte.

 

Nee, dan die jongens van Bythefake. Die werken met ‘wijnhuizen die ALLEN een GROTE PASSIE hebben voor wijn’. Doe ze dat maar eens na. En waar ze bovendien bij de wijnbezorging uniek in zijn: ’Als service ontvang je een uur vóór bezorging een GRATIS SMS dat we ERAAN KOMEN’. Wij geven de voorkeur aan bezorgers die overal AFBLIJVEN.