Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 43 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6072520
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1013
1824
11353
13592
29989
388978
6072520

Uw IP: 3.210.184.142
16-05-2021 17:04
×

Attentie

IMAGESIZER_ERR_ACCESS

Zogezegd

‘Daar word je niet vrolijk van’. Iedereen papegaait het weer als ie ergens zijn misnoegen over te kennen geeft. Of: ‘Daar zijn we niet blij mee’. Vreemde contradictio eigenlijk. Aan de ene kant overdrijven we ook in de wijnwereld tot in het oneindige, met voorbeelden als ‘giga’ of ‘super’ en daartegenover vervallen we steeds vaker in onderkoeling. Zoals de hele samenleving vandaag de dag op extremen teert.

 

Een zwerfkatje met een halve staart krijgt 5 miljoen dierenvrienden in beweging. En zet je een paar woorden verkeerd in een lied, dan word je digitaal gelynched. Over de ervaringen met konings- en oranjewijnen hebben we nog weinig  gehoord. Wel werd ons bericht over het vorstelijk gedrag van de wijnkopers Kwast. Die hebben in deze sobere crisistijd met zo'n duizend gasten een stevig deel van de winst verbrast in Wassenaar. Want daar werd een zevende lustrum gevierd, dat maar weer eens ‘het 35-jarig jubileum’ werd genoemd, terwijl een echt jubileum maar één dag duurt. Als het maar lang genoeg fout gaat, mag het, zeggen taalduiders. Maar wij houden het op een ’35-jarig bestaan’, dat dan dus geen jubileum mag heten.

 

Bij die feestelijke gelegenheid hebben we eens nagelezen wat die Kwasten op hun eigen website te vertellen hebben. Ze hebben het daar bijvoorbeeld over ‘eigenschappen die ons een extra onderscheid geven’. Nog erger dus dan sommige teksten uit het koningslied. Het bedrijf ontkomt ook weer niet aan inmiddels versleten modetermen. Ze ‘staan voor PASSIE enTRANSPARANTIE', alsof ze daarin trendsettend zouden zijn. En ze ‘streven op basis van helderheid, oprechtheid en eigen verantwoordelijkheid naar meer keuzes voor zuiver, bewust, eerlijk en sociaal’. Daarover nadenken heeft weinig zin. Hebben zij blijkbaar ook niet gedaan. Daar kan beter op gedronken worden!

 

*Esar Wijnen uit het Gelderse Rossum doet in wijnen uit Bosnië, Servië, Albanië en Kosovo. En waarom? ‘Steeds meer wijnliefhebbers gaan op zoek naar wijnen buiten de BEBAANDE PADEN’.

*En Wijnvoordeel laat ons weten dat er nu een ‘goudbekroonde’ Spanjool te bestellen valt. Met als wijnmaker Martin Ceston die verantwoordelijk is ‘voor de opvoeding van de druiven’. Die spreken nu al met 2 woorden.

 

Vermijd in de wijncommunicatie de komende weken:

‘Kruis hier het vinkje aan’.

‘Hierbij ontvangt u onze in beton gegoten offerte’.

‘Bizar, zo’n uitspraak, dat schuurt met het beleid’.

‘Sorry, maar bij deze wijn ik heb even een tissue-moment’

 

Tenslotte: Roep niet, zoals te horen in ieder radio- en tv-interview:

‘Geef eens een voorbeeld’.