We hebben 136 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3346065
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1149
1746
7343
698771
35620
56911
3346065

Uw IP: 3.81.28.94
23-08-2019 14:06
×

Attentie

IMAGESIZER_ERR_ACCESS

Zogezegd

 

Wijninkoopster Alexandra Pouderoyen van de Plusmarkt staat in bij het tijdschrift WineLife in de kopgroep van ‘meest invloedrijke’ wijn-Nederlanders. Voor wat het waard is. Want de criteria zijn nogal discutabel. Evenals de ‘representativiteit’ van de inbellers die bij dat blad zelf een naam moeten noemen. Alexandra laat geregeld weten wat ze noú weer in de aanbieding heeft. Deze keer, schrijft ze, zijn het Bordeauxs. Maar als de kwaliteit van die wijnen van hetzelfde gehalte is als haar taalgebruik, dan raden wij consumenten af daarvoor in de rij te gaan staan. Een greep: Wijn leren drinken met wijnen. Eerste schreden niet zetten maar maken. Erger nog: schreden maken aan de hand van… Waarvan? Van wijnen. Ze proeft ook flessen, in plaats van de inhoud. En bij haar zórgt proeven voor iets. Kromme uitdrukkingen, verkeerde logica en grammatica maken samen het ´aroma´ van Alexandra´s taalcuvée. We zijn wel wat gewend, maar zoveel kroms in zo weinig zinnen, dat lijkt wel taal uit een aandachtswijk.

 

`Wijn van de maand februari
                       Door Alexandra

 

 

Ooit heb ik WIJN leren drinken MET DE WIJNEN van Bordeaux. Wees gerust. Niet met die hele dure waarover je wel eens in de krant leest dat er een fles is geveild voor duizenden euro’s. Nee, mijn EERSTE SCHREDEN op het WIJNPROEFPAD –toen nog gewoon als liefhebber- MAAKTE ik AAN DE HAND van kleine, smakelijke rode Bordeaux WIJNEN. En ik heb daardoor altijd wel een soort voorliefde gehad voor wijnen uit die streek. Maar die is ook regelmatig op de proef gesteld. Zo vaak PROEFDE ik tijdens mijn zoektochten naar lekkere en vooral ook betaalbare wijnen FLESSEN die niet tot positieve opwinding leidden. Maar omdat ik uit ervaring weet DAT DIE ER WEL DEGELIJK ZIJN, ben ik blijven speuren. Al weer een paar jaar geleden maakte ik kennis MET DE MAKERS VAN DE WIJNEN VAN van Pradeau Mazeau. En het PROEVEN van hun wijnen ZORGDE ER VOOR dat ik weer helemaal terug ging in de tijd. Die waren van het soort ‘Bordeaux zoals Bordeaux bedoeld is’. Neem bijvoorbeeld Château Pradeau Mazeau Bordeaux Rouge 2011. Voor NET AAN vijf euro krijgt u een fijne, karakteristieke wijn, gemaakt van cabernet sauvignon en merlot. Dit duo trakteert u op stevig, sappig donkerrood en zwart fruit met lichte laurier. Een wijn bovendien die wat mij betreft met recht ‘grande réserve’ op het etiket heeft staan. En al is Wijn van de Maand ZIJN PRIJSKAARTJE ‘klein’ TOCH is de combinatie met entrecote, lamskoteletjes of camembert ONBETAALBAAR lekker! Dus als u net zoals ik ooit wilt ‘leren’ Bordeaux drinken dan is het lesgeld nu extra laag.

Lees meer, staat er nog eens onder. En wie daarop klikt krijgt te lezen: ga terug. Nou nee, één keer is meer dan voldoende.