Deze wijn werd mij ter beoordeling toegezonden. Hieronder mijn proefnotitie.

Het is in de eerste plaats een Tinta del País (Tempranillo) wijn met toevoeging van Cabernet Sauvignon, en gemaakt van druiven die zijn geteeld op wijnstokken van gemiddelde leeftijd..

 

 

 

Een diep robijnrode kleur met kersentonen met toze nuances, het is een heldere en zuivere wijn die eerst variëteitsaroma's in de neus onthult, gevolgd door licht geroosterde tonen en een vleugje zoethout. Een gestructureerde en vlezige wijn, uiterst evenwichtig en genereus in de mond, met een lange afdronk.

 

Na de oogst worden de druiven gekneusd en vindt de vergisting plaats in RVS tanks. Na de persing verblijft de wijn nog zo'n 15 maanden rijpen in Franse en Amerikaanse eikenhouten en vervolgens minimaal 3 maanden flesrijping voordat die wordt verkocht.

 

Het eikenhout van de Carmelo Rodero Crianza 2020 voelt behoorlijk geïntegreerd aan, en de wijn is sappig en rijp, maar zonder overdaad, in een modern klassieke stijl. De tannines zijn prima en de zuurgraad laag, en zou wat meer frisheid kunnen gebruiken. Het heeft 10% Cabernet Sauvignon en rijpte 15 maanden in eikenhouten vaten. 275.000 flessen geproduceerd. Het werd gebotteld in juni 2022.

 

Carnelo Rodero Crianza is een rode wijn geproduceerd door Bodegas Rodero, die behoort tot de D.O. Ribera del Duero. De wijngaarden van Carmelo Rodero liggen tussen de 750 en 900 meter in Ribera del Duero. Deze relatief hoge ligging verklaart de bijzondere en gestructureerde stijl van deze wijnen. Het kan hier overdag behoorlijk warm worden, maar 's nachts koelt het dankzij de hogere ligging af. Een perfect klimaat voor wijnbouw. De druiven behouden hun frisheid, maar ontwikkelen ook rijpe aroma's van zwart fruit.

 

Na de oogst worden de druiven gekneusd en vindt de vergisting plaats in RVS tanks. Na de persing verblijft de wijn nog zo'n 15 maanden rijpen in eikenhouten vaten. Daarna rust het drie maanden op de fles. Imposant in z'n jeugd, elegant in z'n volwassenheid.

 

Consumentenprijs tussen EUR 25 en EUR 30.