Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 32 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6501237
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
363
1302
7677
10937
46433
802392
6501237

Uw IP: 75.101.211.110
29-01-2022 05:48

Wat WijnWijs wil

 

Wijndrinkers. Zijn die allemaal wijnwijs? Nog lang niet. Wat voor wijnblogs, wijnbladen of wijnsites ze ook onder ogen krijgen. De informatie is te verbrokkeld. En vaak te hoog gegrepen. Intussen stijgt de behoefte aan wijninformatie nog steeds. Wat voor informatie moet dat dan zijn? Ligt er maar aan wie je wilt bereiken. De website www.WijnWijs.eu wil het simpel houden. Geen hoogdravende of in fanatisme ontaarde verhalen over culinair ingepakte wijnen. Geen specialistische of wijntechneuterige benaderingen van de vraag: wat is wanneer zelfstandig of waarbij genietbaar? WijnWijs streeft ernaar wijndrinkers, of wie dat willen worden, in vooral begrijpelijke taal voor te lichten. Over alles wat beginnende wijnconsumenten moeten weten. En die informatie dient vrij te zijn van ieder spoor van commercie. Het taalgebruik moet de generatie van nu aanspreken. Oubollige wijnbeschrijvingen van de vorige eeuw passen daar niet meer bij. Ook geen bekeringspreken in de richting van een 'drinkcultuur' die nooit de onze zal worden. Wij zijn geen noemenswaardig wijnland. En dus drinkt het merendeel wijn voor en na het eten. Dat vraagt een ander wijnaanbod en andere wijnkeuzen, dan uitgesproken maaltijd-wijndrinkers zullen waarderen of maken. En daar houdt WijnWijs rekening mee.


Informatie WijnWijs


Wat voor informatie lijkt ons zinnig, gehoord de vraag?. Over wijnkwaliteiten. Over wat er achter etiketten steekt. Over informatieonzin en -misleiding. Over wat deugt en niet deugt en waarom. Over wat zich achter de schermen in de wijnwereld afspeelt. Over nieuwigheden op proeverijen, zonder eindeloze reeksen proefnotities. Over nieuwe wijngebieden. Over de nieuwste stijlen van wijnmakers. Over prijzen en over gezondheidsaspecten. Over knoeierijen en miskopen. Kortom over alles wat een wijnconsument maar interesseert.


Wie WijnWijs maken


Wie maken de wijnwebsite www.wijnwijs.eu? Uitsluitend wijnjournalisten en integere wijnschrijvers, die hebben bewezen wars te zijn van product- of wijnstreekpromotie. En van het soort gekleurde 'persberichten' dat bij een onafhankelijke of niet gesponsorde redactie regelrecht de prullenmand in gaat. Wij hangen niet de profijtelijke stelling aan dat wijninformatie niet zonder commercie zou kunnen.


Initiatiefnemers voor WijnWijs zijn:

  • Site-eigenaar en site-manager Cornelis Heystek, Sprang Capelle, journalist en bekend culinair columnist
  • Hoofdredacteur John Bindels, Ulicoten, journalist en landelijk bekend wijncolumnist. Hij publiceerde eerder honderden columns in de rubriek WijnWijs op de website Lekker Wijntje. Hij is ook de auteur van het boek 'Wijn met prik'. Hij was in 2010 winnaar van de Oeuvreprijs Award wijnjournalistiek voor spraakmakende columns in een speciale stijl.
  • Wisselend team van binnen- en buitenlandse correspondenten


Uitgangspunt WijnWijs


Uitgangspunt bij de opzet van de website is geweest: optimale toegankelijkheid. Zowel bij de 'navigatie' als bij de informatie. WijnWijs is er vooral voor die wijnvrienden die andere wijnmedia links laten liggen omdat het instapniveau daarvan te hoog is. Omdat de inhoud vaak eigen commerciële evenementen stoffeert. Of omdat er met 'formats' wordt gewerkt die commercieel zijn gekleurd. Wat WijnWijs in ieder geval vermijdt, is wijnliefhebbers WAANWIJS maken.


WijnWijs interactief


De redactie van WijsWijs hoort graag uw reacties en stelt het op prijs dat u meediscussieert. Daar kunnen af en toe meningen uitkomen die wij een vraaggesprek waard vinden. Dat zal dan op WijsWijs worden gepubliceerd. En let op: zoekmachines geven u webinformatie over WijsWijs-sites die niets met onze website www.WijnWijs.eu te maken hebben. Dat is hoofdzakelijk commerciële informatie, waarvan wij ons distantiëren. Om te voorkomen dat u de verkeerde site krijgt vragen wij u bij uw favorieten op te nemen: www.WijnWijs.eu.

De redactie wenst u veel wijnplezier.