Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 69 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074535
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
81
1414
1495
11873
32004
388978
6074535

Uw IP: 34.237.52.11
18-05-2021 00:37

Lach door de dag

Uit de Rotterdamse wijnpromotie-automaat is het zoveelste  P E R S B E R I C H T gerold, waarvan een wijndrinker zich afvraagt wat het voor nut heeft. De Elzas, meer specifiek Vins d’Alsace, begint ook in ons land een nieuwe ‘campagne’.  Er is een ‘concept’ ontwikkeld dat wordt ‘uitgerold’ in de polderlandse ‘exportmarkt’. Nou en, denk je dan. Maar daar blijft het niet bij. We dienen bovendien nog te weten dat de Elzas van plan is ‘dichter bij haar identiteit’ te blijven. Daar waren ze kennelijk van afgedwaald. De ‘pure expressie’ van de wijnen, daar moet het weer om gaan, vinden ze. En die bekering wordt ons straks breed voorgehouden door ‘advertenties in doelgroepgerichte printmedia en online bannering’. En tjonge: zelfs het  'e-nieuws wordt gerestyled'.

Bent u daar nog? Lach dan ook mee om de rest van dit stuk ‘marketingcabaret’. En blijf vooral ‘dicht bij jezelf’, ver van dat interessante gekakel in een jargon dat ook nog aan taalfouten laboreert. Wie er meer van wil weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan alles uitleggen.

 

P E R S B E R I C H T

 

Nieuwe Alsace Campagne

 

Rotterdam, 12 augustus 2013 – Het Conseil Interprofessionel des Vins d’Alsace heeft een nieuw campagneconcept ontwikkeld, dat momenteel wordt uitgerold in de belangrijkste exportmarkten, waaronder Nederland.

 

Pure expressie

 

Met de nieuwe campagnebeelden blijft de Alsace dichter bij HAAR (!) eigen identiteit en het unieke karakter van de wijnen. Het concept is gebaseerd op de pure expressie van de wijnen. Centraal in de campagne staan de geur- en smaakbeleving van Alsacewijnen: de frisheid en de kenmerkende aroma’s van fruit, bloemen en kruiden. Wijn-spijs komt minder op de voorgrond te staan en zal altijd gekoppeld zijn aan de geur- en smaakbeleving van de wijn. HET (!) blijft daarmee altijd een Alsace Smaakexperience.

 

Marketingstrategie en middelen

 

Nederland is na België de tweede exportmarkt voor stille Alsacewijnen. Om in Nederland het marktaandeel en de naamsbekendheid van Alsacewijnen te vergroten en het imago te moderniseren staan vele activiteiten op het programma. Zowel de handel als de consument worden benaderd, direct en via de media. Zo wordt de campagne ondersteund door advertenties in doelgroepgerichte printmedia, online bannering en op Facebook. De website www.smaakexperience.com en het e-news worden gerestyled en ook wordt er nieuw promotiemateriaal ontwikkeld. Het concept biedt volop mogelijkheden voor de WIJNHANDEL om in te haken en HUN(!) Alsacewijnen onder de aandacht van HUN(!) afnemers te brengen.

*