Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 39 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074505
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
51
1414
1465
11873
31974
388978
6074505

Uw IP: 34.237.52.11
18-05-2021 00:24

LACH door de dag

Wat doe je in de komkommertijd? Een paar wijnboeren opbellen en vragen hoe het er in de polderlandse wingerds bij staat. Na vier telefoontjes heb je een ‘verhaal. En dat staat dan ook nog op de voorpagina van de grootste ochtendkrant. Ja, het kan wel eens een opperbest wijnjaar worden, vinden de wijngaardeniers. Drie maanden koud en droog. Nu warm tot heet. De achterstand in de groei is al ingelopen.

We zijn benieuwd wat ze over een week of drie vinden, als het giet of als de hagel de wijngaard ontdruift. Dan hebben we weer een nieuwe situatie. En zo leuteren we het non-nieuws bij elkaar. Dat werd ook nog eens gepapegaaid door die Luxemburgse commerciëlen die hier als RTL 4 te boek staan. Want wat die ochtendkrant heeft, mogen ze niet missen. We krijgen er zelfs bij gemeld dat heet en droog weer betere druiven oplevert dan grijs en nat. Kortom: weer zo’n ALS-DAN-verhaal, schoolvoorbeeld van hilarische berichtgeving.  We citeren de kern daaruit en stellen vast dat de kop boven het bericht er voorbarig vanuit gaat dat we goud gaan oogsten.

 

 

'We krijgen opperbeste wijn

 

 

Terwijl de meeste Nederlandse boeren met de handen in het haar zitten vanwege het droge en warme weer, zijn hun wijncollega's dik tevreden. ALS de weersverwachtingen uitkomen, DAN KAN HET WEL EENS een uitstekend jaar te worden voor de 180 Nederlandse wijnboeren.

Heet en droog weer is volgens het Wijngaardeniersgilde het beste recept voor de productie van druiven. April, mei en juni waren erg koud en droog, maar de achterstand die toen is opgelopen is nu ingehaald.  Al met al ziet het er nu heel veelbelovend uit.

 

"ALS dit weer doorzet,  DAN wordt de kwaliteit van de wijn opperbest”, stelt het Wijngaardeniersgilde.