Het blijft de baas van het ‘prachtblad’ in de schrijverij maar niet meezitten. Dacht-ie die al lang begraven grap over Irene Vorrink als minister van milieu weer eens te kunnen oprakelen, gaat het in die Overpeinzing prompt weer mis. De grap is dat Vorrink in Parijs zou zijn uitgelachen toen ze zich daar voorstelde als ‘ministre du milieu’, voor de Fransen ‘minister van de onderwereld’. Wist dat mens veel dat ze dan beter het woord ‘environnement’ had kunnen laten vallen. Je kunt je overigens afvragen waarom een wijnschrijver dingen ‘overpeinst’ die niks met wijn te maken hebben.  Zal voor hem wel komkommertijd zijn.

 

 

 

Maar goed, als je dan iets optekent uit de mond van Irene, doe het dan correct. Nee dus. Ze stelde zich volgens de Overpeinzer voor als ‘ministre du MILEU’. Dat is weliswaar maar één ie-tje te weinig , maar daarmee vervalt de clou. Taal is een ‘fascinerend fenomeen’, laat de Perswijn-bestierder ook nog eens in indrukwekkende taal aan z’n toetsenbord ontstijgen. En daar geeft de man nog eens blijk van in deze hortende zinnen:

 

“Als je je hele leven al schrijft –IK BEGON zelf tijdens mijn studie ALS BIJBAANTJE met het schrijven van collegedictaten voor mijn medestudenten- zie je dat taal prachtig is, maar ook tot veel misverstanden kan leiden. Je kunt gemakkelijk iets verkeerd formuleren, zodat degene die het leest iets anders begrijpt dan je bedoeld hebt”.

 

Zo is het maar net.