Château La Tour de Bie beboet. Die kop lazen we boven een bericht op Wijnplein. Als bron werd SO genoemd, voor wie dat wat zegt. Een nieuw château in de Médoc? We weten zeker dat dit wijngoed niet echt bestaat. Het is geboren uit een verschrijving. De Fransen spreken de Griekse ij en de letter i uit als onze ie. Dus de naam van Château de By wordt fonetisch La Tour de Bie. En zo belandde die bij vergissing op de website. Een Frans wijnbedrijf dat wijn aan De Bijenkorf leverde kon ons dat destijds niet duidelijk maken door de uitspraak van de ij. Daar werd die naam uitgesproken als Biezjankóór. Het bericht met de grappige kop begon als volgt:

´Het bekende wijnbedrijf in de Medoc is door de rechtbank in Bordeaux veroordeeld tot een boete van 100.000 euro waarvan 30.000 voorwaardelijk. La Tour de Bie werd beschuldigd van misleidende verkooppraktijken´.

De verkeerde châteaunaam verdween onmiddellijk van de website, nadat Lach door de Dag op de nationale wijnwebsite voor wijnconsumenten www.wijnwijs.eu was verschenen.