Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 58 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074495
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
41
1414
1455
11873
31964
388978
6074495

Uw IP: 34.237.52.11
18-05-2021 00:20

Lach door de dag

Nou doen ze het wéér bij dat tijdschrift Elle. Daar schrijven ze geregeld over wijn. Maar niet al te actief. Want het ‘team Elle’ doet aan hergebruik. Doorgaans goed voor het milieu. Maar niet bij wijn. Op dat terrein lezen we graag iets origineels. En in dat opzicht is het ‘team’ nogal lui uitgevallen. Enkele weken geleden, op 12 oktober om precies te zijn, betrapten we Elle nog op het vermelden van enkele ‘wijntips’ van Esmee Langereis die eerder de lachlust opwekten dan dat ze serieus genomen zouden moeten worden. En dezer dagen doken die opnieuw op, tot onze verbazing in gelijkluidende tekst. Ze denken daar kennelijk dat de lezer wel iets anders te doen heeft dan navlooien of Elle iets goedkoop herhaalt. Onjuist en naïef dus. Net als die ‘wijntips’ die wij al eerder als onzin hebben gekraakt onder de kop Wijntips ‘Elle’ uit de bocht. Lees hierna nogmaals hoe onzinnig enkele van die nu herhaalde tips zijn:


‘Esmee Langereis is wijnjournalist (oa ELLE Eten, Harper's Bazaar) en 'co-palet' van Harold Hamersma voor De Grote Hamersma - de wijnkoopgids van Nederland waarvan er deze maand een nieuwe editie verschijnt, vergezeld van een handige en vernieuwde app. Daarvoor moet ze in een paar maanden tijd meer dan duizend wijnen proeven en beschrijven. 'De enige manier om te weten of een wijn goed of slecht is, is door hem te proeven.'

Haar tips:

1. Probeer erachter te komen wat je lekker vindt. Best heel lastig, er zijn zo ontzettend veel wijnen. Proef veel, vraag, probeer je smaak te omschrijven en gebruik gidsen en apps.

2. Hét geheim: ga op zoek naar een winkel (kan de slijter op de hoek zijn, of een online-importeur) met dezelfde smaak als jij. Hij is in feite je curator. Heb je die eenmaal gevonden, dan kun je eigenlijk alles uit zijn winkel kopen.

3. Koop online. Doe je met kleren toch ook? Waarom zou je met flessen gaan lopen zeulen als het ook zo kan?’

 

En zo volgen er nog enkele, die we ( Zie: Wijntips Elle uit de bocht) al eerder als non-tips hebben afgedaan.

*Onze tip: glimlachen en overslaan dus.