Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 36 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074502
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
48
1414
1462
11873
31971
388978
6074502

Uw IP: 34.237.52.11
18-05-2021 00:23

Lach door de dag

Voor zover ik mij herinner heeft geen sterveling ooit een ‘bovenaardse’ wijn gedronken. En dan bedoelen we niet zo’n fles die astronauten buiten de dampkring wel eens soldaat maken. Nee, het gaat om een wijn die ‘niet van deze wereld’ is. En hoe die smaakt weten ‘René en Henriëtte’ al zonder ooit in het hiernamaals te hebben vertoefd. Laat staan dat ze bij Wijnvoordeel met al dat promotiegebral ooit de hemel zouden verdienen. Het duo is trouwens even buiten dienst. Omdat het nog moet bijkomen van de schok die hen ‘omver heeft geblazen’, nadat ze een teug van een  kennelijk explosieve Casa Safra-wijn hadden genomen, een wijnbedrijf waarmee om de haverklap wordt geleurd. Het ‘immens populaire wijnhuis’ bezorgde het tweetal een ‘uitzinnige wijnbeleving’. Ze noemen die wees-er-snel-bij- knaller een ‘hemelse wijn’ die ‘uit zijn voegen barst’ van het rijpe fruit’. Dat is ‘genieten op een bovenaardse manier die niet te omschrijven valt’. Niettemin volgt er dan een ‘proefnotitie’ in het soort Nederlands dat zelfs ‘hoger opgeleiden’ vandaag de dag normaal vinden. En de prijs is vanzelfsprekend ook weer ‘ongelofelijk’.


Wie van onze volgers en bezoekers in staat is dit bericht van nog meer superlatieven te voorzien, kan zich bij Wijnwijs melden. Voor de overtuigendste versie loven wij een doos Voordeelwijn uit. Hier volgt de promotietekst:

Genieten op een bovenaardse manier

Kunt u het zich nog herinneren? De uitzinnige wijnbeleving van de Edición Celeste van ons immens populaire wijnhuis Casa Safra? Een hemelse wijn met veel concentratie en intensiteit. Wij dachten dat het niveau niet hoger kon, maar deze nieuwe cuvée Edición Empireo heeft ons daadwerkelijk omver geblazen. Ook de wijnmakers waren zo onder de indruk van hun nieuwe wijn, dat er spontaan iemand riep: Este vino es de otro mundo! Es empíreo! Deze wijn is niet van deze wereld, ongelofelijk wat een sensationele smaakontdekking!

Ze hebben absoluut niets teveel gezegd, de wijn barst werkelijk uit zijn voegen van het rijpe fruit en de elegante vanille aroma’s. Dit is genieten op een bovenaardse manier die niet te omschrijven valt.

Proefnotitie
Een prachtige glimmende robijnrode wijn met indrukwekkende rijpe geuren van zwart fruit, zoals bramen, kersen en bessen met daarnaast(!) subtiele tonen van vanille en kruiden. Volle en rijke smaak met een mooie balans(!) en satijnzachte tannines. Dankzij de houtrijping op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten zijn de fruit(!) en kruiden (!) aroma's op volle kracht gekomen en worden (!) daarbij onderstreept(!) door een elegante vanillesmaak.

Deze Edición Empireo is gemaakt van de druivenSOORTEN (!) Tempranillo (50%), Garncha (30%) en Cabernet (20%).