Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 167 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074633
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
179
1414
1593
11873
32102
388978
6074633

Uw IP: 34.237.52.11
18-05-2021 01:18

Lach door de dag

Wie zich voor ‘welingelicht’ uitgeeft, is aan z’n stand verplicht niet met nieuws aan te komen dat al bijna is verschrompeld. Maar daar trekt de website Welingelichte Kringen zich weinig of niets van aan. Ze hebben daar een mevrouw die ons vandaag meldt wat we al maanden weten: de Coravin is uitgevonden. Die mevrouw vertelt alleen dat je daarmee wijn uit een fles kunt halen, zonder dat de rest van de inhoud snel bederft. Maar dat je met dat apparaat ook spul aan wijn kunt toevoegen om hem beter te laten smaken, frauderen dus eigenlijk, dat was nog niet tot haar doorgedrongen.

 

Hier de pure productreclame die de bezoekers van dier website als NIEUWS wordt verkocht:

 

Wil je wijn proeven zonder een hele fles op te offeren dan is er Coravin, een innovatieve techniek, waarmee je wijn kunt proberen, terwijl de kurk op de fles blijft.

 

Wijnfanaten kunnen zo testen of hun peperdure fles op dronk is, voor restauranteigenaren is het ideaal dat ze wijn per glas kunnen schenken zonder dat de smaak achteruit gaat en hetzelfde geldt voor wijndrinkers die aan af en toe een glaasje genoeg hebben. Kortom, voor vele wijnliefhebbers is Coravin een uitkomst.

 

De technologie is afkomstig uit de medische sector. Een zeer fijne naald doorboort de kurk, waardoor de wijn er uit kan. Door edelgas te spuiten dat de kurk weer vult, wordt oxidatie vermeden. De fles kan daarna nog maanden tot zelfs een jaar bewaard blijven zonder kwaliteitsverlies. Coravin is sinds enkele maanden in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer 300 euro.