Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 95 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074561
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
107
1414
1521
11873
32030
388978
6074561

Uw IP: 34.237.52.11
18-05-2021 00:47

Lach door de dag

Hoe krijg je gratis kopij voor je wijnblad binnen? Daar hebben ze bij WINELIFE over nagedacht en er het volgende op gevonden: Je probeert sommeliers voor je kar te spannen door hun ‘geheime’ tips te vragen, die dan in het blad worden gepubliceerd. Onder naam natuurlijk. Maar je zou wel gek zijn als je zo’n geheim, dat bij onthulling geen geheim meer is, voor noppes aan zo’n blad prijsgeeft. Dan kunnen anderen er goede sier mee maken. Misschien dat beginners die dol zijn op 'EXPOSURE' hierop reageren. Maar op ervaren sommeliers van naam zou ik niet rekenen, Sharon, al vraag je het nog zo slim. Dat deed ze als volgt:


Voor een artikel in WINELIFE is de redactie op zoek naar dé geheime tips van sommeliers.

‘Een vergeten druifje, een hidden gem (café, restaurant, bar, you name it), een illustere wijnspijs combinatie, een GUITLY (!) pleasure (een glaasje Canei voor het slapen gaan, Petrus met borrelnootjes..), een wijn die iedereen gedronken moet hebben (en dan het liefst niet een voor de hand liggende knaller uit Bordeaux of Bourgogne..), een manier om zonder tools een fles open te maken, een reservering in een populair restaurant regelen, tip om een beluchter (om te decanteren) schoon te maken, je fles snel te koelen of juist op temperatuur te krijgen etc. etc.’

Onderaan het ‘verzoek’ staat: ‘Heb je een ‘geheim’ dat je wilt delen, laat het Sharon van Lokhorst van WINELIFE weten’. Ze bedoelt natuurlijk niet wat je ná de wijn privé nog onderneemt. Meldt dat dan, zo vraagt ze, aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben niet de indruk dat de mailbox al overstroomd is. Wat er bij dat blad aan redactionele opschoning zou kunnen gebeuren, lijkt ons eerder een aanleiding om Sharon een mailtje te sturen.