Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 44 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6074432
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1392
1533
1392
11873
31901
388978
6074432

Uw IP: 34.237.52.11
17-05-2021 23:48

Lach door de dag

Sommige bloggers zouden een internet-verbod moeten krijgen. Ze vinden dat ze in staat zijn ‘columns’ te schrijven en bevallen daarvan ook geregeld, zonder dat er enige zelfkritiek aan te pas is gekomen. Stijl: schoolopstel. Uitdrukkingsvaardigheid: houdt niet over. Nederlands: onverbeterlijk. Niveau: geen. We vonden weer eens een voorbeeld van hoe het bij een ‘column’ niet moet. Geschreven door een vinologe die ook nog wijncursussen geeft. Ze vraagt of we toch vooral willen meelezen als het vervolg komt. Nou, neu. Aan die vraag om aandacht gaat dit geschrift (een deel van het hele ‘stuk’) vooraf:

 

‘Zo links en rechts hoorde ik verhalen van collega’s die op wijnreis gaan. Dat het NAAST ZEER LEUK, ook erg belangrijk is voor de eigen educatie. Want alles wat je met eigen ogen ziet, leeft! PLUS dat de cursist het vaak een welkome afwisseling vindt om anekdotes te horen uit het BEHANDELENDE wijngebied.

Maar ja, welk land en welk gebied? Er zijn (nog) zoveel landen waar ik naartoe móet! Maar aangezien ik heel graag een kijkje wilde nemen in een goede kuiperij (=daar waar de houten vaten gemaakt worden OM DE WIJN IN TE LATEN RIJPEN ), werd het St. Emilion in Frankrijk. Gezelschapsmens DAT ik ben, hoef ik DIT niet alleen te doen. Een van mijn cursisten wilde graag mee. Gelukkig! Want het is toch veel leuker om dit te kunnen delen MET IEMAND?

De datum werd geprikt (okt.), vliegtickets, B&B en de huurauto werden geboekt en er werd gemaild met de wijnleveranciers voor bezoekafspraken met enkele wijnboeren. Natuurlijk moest ook de KUIPERIJ worden gemaild of wij bij HUN mochten komen kijken. Ik had van HUN geen duidelijk nee gehoord, dus ik nam aan dat alles geregeld was.

 

Zit je ook zo te vlassen op de nieuwe aflevering? Of had je dat niet moeten willen willen?

(Bron: Wijngekken)