Even om de hoek gekeken bij Neleman in Gelderland. Druk gesorteer van Pinksterwijnen. Die bestaan weliswaar niet, maa vrijwel alle wijnverkopers laten ons graag geloven dat ze voor elk ‘hoogfeest’ een speciale wijn hebben. Niettemin gaat het met Pasen, Pinksteren en Kerstmis steeds om hetzelfde aanbod, maar dan in een wisselende samenstelling. Ook voor Pasen worden we weer aangesproken:

 

 

'Wij hebben de beste, bekroonde biologische wijnen geselecteerd voor jouw paasbrunch. En het mooie is, je ontvangt nu ook tot 25% korting'

 

Waarheid

Wij zouden graag de waarheid achter al die aanbiedingen hebben gehoord.. En die luidt dat we op hoogtijdagen nooit een fris dus steeds een al eerder gebruikt aanbod krijgen. Die wijnboeren denken vanuit hun reclamehersens daarmee voordeel binnen te harken. Maar eerder is het tegendeel het geval.

 

Want wie al heeft meegemaakt dat hij bij die wijnboer twee keer achter elkaar hetzelfde kreeg aangeboden, bestelt daar niet meer. Hij gaat naar een ander, die op de duur ook wel weer een aanbod herhaalt, edoch even de uitwijk kan zijn voor gesjoemel van de voorganger. En zo ‘ontvolkt’ de eerste zo vertrouwde wijnboer zichzelf. De vraag is of hij daar zelf al achter is.

 

Wij wel en lopen voor paaswijn nog eens de supermarkt binnen.