Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Column: Afschakelen

Post Laudatische Stress Stoornis. Die bestaat écht. Daar hebben wij, naar de diagnose van een erkend Gemoedsontlader, al te lang last van. Wie overdreven greprezen wordt, raakt daarvan ontregeld. Zoals onze website dat op een haar na overkwam, toen in een maand tijd bijna 100.000 ‘unieke’ bezoekers binnen rolden. Daarom gaan wij ons enkele weken overgeven aan therapeutische Eenzaamheid. Op weinig meer dan water, brood en een vervolgleergang ont-wijnen. Stelt je in staat de geest te ontgiften, die in ons geval van slag raakte door laudatische overbelasting. Eenvoudiger gezegd: het brein moet al die onverwerkte lof kwijt die ons vanuit binnen- en buitenland spiritueel heeft gekweld.

 

 

 

Solitair zijn wij in een achterhoek van het land onkwetsbaar voor alle ovaties die u met terugwerkende kracht nog over ons zou willen uitstorten. Wij waarderen die bijval meer dan waartoe Uitroepers-bling ooit in staat zal zijn. Maar nu even niet.

 

Hervinden

Op die manier denken wij binnen een redelijke afschakelingsperiode onze bescheidenheid weer te hebben hervonden. En weer een tijdlang af te zijn van de opdringerige verleiding naast onze schoenen te gaan lopen. Vanuit die gesteltenis verwachten wij u straks weer te kunnen boeien met al of niet scabreus wijnnieuws, pikante onthullingen en tegendraadse columns, waarmee wij eerder al zijn toegetreden tot het strikt besloten Genootschap van Oeuvre Award Winnaars.

 

De prognoses laten, bij een eenmaal overwonnen Laudatische Stoornis en onverminderde inspanning, een nóg verrassender wending in het bezoekersaantal van Wijnwijs zien. Driekwart miljoen bezoekers zit er dit jaar wel in. ‘Uw jacht op wijnproleten kent geen grenzen’, luidde een recente reactie op een van onze columns. ‘Evenmin als die op ondeugdelijke wijn en verkoopleugens’ hebben wij geantwoord. Met de kanttekening dat uw aanmoedigend bezoek ons daartoe dagelijks inspireert.

 

Dat wij in vrede mogen herstellen van een overdosis laudatio.

 

 

*Afwezig van 25 juni tot 5 juli. Daarna gaat de website vanaf half juli op een zacht pitje.