Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 44 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6289703
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
362
1499
8666
11354
28247
608757
6289703

Uw IP: 3.236.55.22
18-09-2021 04:35

Column: De Opvoeders

Bourgondiërs, als je ze zo hoort, zit Brabant daar vol mee, vinden ze in Holland. En die lolbroeken gedragen zich pas 'betamelijk' als ze zich laten regisseren door het volk van boven de Moerdijk, vinden ze in Holland. De 'jus' zit er bij die Brabanders al wel in, maar die loopt daar te ongedisciplineerd uit alle hoeken en gaten van de provinciale samenleving, vinden ze in Holland. Vandaar de zendingsdrang die het voormalige uitgeperste en gediscrimineerde ‘wingewest’ nog steeds overspoelt.

 

 

 Brabanders eten te onbeheerst, boeren, laten winden en drinken onmatig flutwijn van de supermarkt-jubelplank, vinden ze in Holland. Ze houden ook teveel feestjes, waar de kwaliteit van spijs en drank de kenmerken vertoont van het gemak dat de Brabantse mens dient, vinden ze in Holland.

 

En daarom moeten wij voortdurend het Grote Riool oversteken om de zaak naar Randstedelijke beschavingsnormen weer recht te trekken, vinden ze in Holland.

 

‘Opvoeden’

Neem nou die horecabedrijven met die zogenaamde Brabantse gastvrijheid. Kom je daar binnen, dan is het niet uitzonderlijk dat een of andere bedieningshork je tien minuten aan je lot overlaat voordat je iets mag bestellen, vinden ze in Holland.

 

Bijna niemand schenkt je daar ook een fatsoenlijk glas wijn. Die komt vooral uit een fles die gisteren al is aangebroken. En waarvan de inhoud tussentijds is verzuurd omdat ze geen benul hebben van 'hoe het hoort', vinden ze in Holland.

 

En dan zwijgen ze nog maar over al die restaurants die zo’n ingekochte niks-wijn per glas duurder op de rekening zetten dan die hele fles heeft gekost. Natuurlijk vindt dat Bourgondische ras ook weer van alles van Calvijns religieus aan lager wal geraakt Randstad- volk. We zien teveel Hollanders die ons willen 'opvoeden', al is hun dat zelf nauwelijks overkomen, vinden ze in Brabant.

 

In allerlei teevee-uitzendingen worden wij nog steeds afgeschilderd als een boerse troep, met te truttig en vierkant vrouwvolk, teveel varkens en te weinig 'intellect', vinden ze in Brabant.

 

Erfelijk belast

Hollanders, en zeker die uit de grote steden, gedragen zich hier graag superieur, omdat ze door hun machts-misbruikend voorgeslacht erfelijk zijn belast. Dat schiep er decennia lang behagen in het katholieke volk beneden de Moerdijk, met  vreemdganger en doorluchtige koppensneller Maurits als afstraffer, in eer aan te randen, uit de weg te ruimen en uit te buiten, onthouden ze in Brabant.

 

En al die latere 'patriciërs-huizen' hebben Hollanders gefinancierd vanuit de slavenhandel, waar wij onze handen nooit aan vuil hebben gemaakt, weten ze in Brabant.

 

En wat te denken van die Randstad-arrogantie waarmee op de teevee onder aanvoering van twee zelfgenoegzame bed- bad- en brood- 'goeroes' de bedrijfsvoering van Brabantse horecabedrijven op de schop moest? Neem zo’n type als Den Blijker die ons ooit wel eens even kwam vertellen wat er in zo’n doorgelicht etablissement allemaal mis was en die nog steeds z’n ‘missie’ los laat op de ‘behoeftigen’. Nou ja, vertellen. Het meeste van wat-ie zei is onverstaanbaar Rotterdammerig dialect. Heb je dat in zo’n uitzending ooit vertaald gezien? Maar als een Brabander aan het woord kwam, al was dat nog zo duidelijk, dan werd dat jarenlang ondertiteld. En in bepaalde uitzendingen nog steeds. Zelfgenoegzamer kan het niet, vinden ze in Brabant.

 

De maatstaf

Inmiddels zijn er al Brabantse genootschappen ontstaan om een eind te maken aan het tribale 'oversized' gedrag van de ergste Hollanders. Die denken dat ze DE maatstaf zijn voor leefstijl, smaak en spraak van de Natie. Naar verluidt vergaderen deze Brabo's, terwijl Heel Holland Bakt, wekelijks in De Druiventros in het Brabantse Berkel-Enschot. En daar waren ze destijds al evenmin gediend van de dominantie van die Den Blijker-horde. Die probeerde daar de Bejaarden Opruimings Dienst (BOD) in te schakelen om het management te verversen en het personeel naar z'n hand te zette, zagen ze in Brabant.

 

 

Geen Brabander wil dat z'n provincie ooit verhollandst. Met zo'n bord kots-pizza op schoot aan Studio Sport kleven, wil er onder de Moerdijk niet in. Daarom wordt ook nagedacht over een 'overloop'-verbod. Want als Hollanders hun buik vol hebben van de woningnood, de drukte, de herrie, de stank, het stof en die eeuwige wedloop naar 'hogerop', is het zuiden goed genoeg voor asiel. Daar moeten we een paspoort tegen bedenken, vinden ze in Brabant.