Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 101 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6070511
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
828
1736
9344
13592
27980
388978
6070511

Uw IP: 18.206.238.77
15-05-2021 07:24

COLUMN: Pas op voor Beschavers

Brabanders houden we, als we er niks van nodig hebben, graag op een afstand, vinden ze in Holland. Daar smaakt de wijn ook minder, omdat die daar een mest-aroma heeft, beweren ze in Holland. Brabanders gedragen zich pas 'betamelijk' als ze zich laten beschaven door het volk van boven de Moerdijk, denken ze in Holland. Brabanders eten onmatig, boeren, laten winden en drinken zich suf van de supermarkt-jubelplank, roepen ze in Holland. Ze houden ook teveel feestjes, waar de kwaliteit van spijs en drank met voorrang het gemak van de Brabantse mens dient, geloven ze in Holland. En daarom moeten wij voortdurend het Grote Riool oversteken om bij te sturen wat Brabanders ‘Bourgondisch’ noemen, menen ze in Holland.

 

Horekaffers

Neem nou die horecabedrijven met die zogenaamde Brabantse gastvrijheid. Kom je daar binnen, dan is het niet uitzonderlijk dat een of andere bedieningshork je tien minuten aan je lot overlaat voordat je iets mag bestellen, liegen ze in Holland. Bijna niemand schenkt je in een Brabants café ook een fatsoenlijk glas wijn. Die komt vooral uit een fles die gisteren al is aangebroken. En waarvan de inhoud tussentijds is verzuurd omdat ze geen benul hebben van 'hoe het hoort', vinden ze in Holland. Als ergens het woord horekaffer bij past dan is het wel bij al die klungels die voor sommelier moeten doorgaan, maar het woord niet eens foutloos kunnen schrijven, zeggen ze in Holland. Om nog maar te zwijgen van al die tapperijen die zo’n ingekochte flutwijn per glas duurder op de rekening zetten dan die hele fles heeft gekost.

 

Op hun plaats

Natuurlijk vindt dat Bourgondische ras ook weer van alles van Calvijns aan lager wal geraakte kudde. We zien teveel Hollanders die ons willen 'opvoeden', al is hun dat zelf nauwelijks overkomen, morren ze in Brabant. In allerlei teevee-uitzendingen worden wij nog steeds afgeschilderd als een boerse troep, met te truttig vrouwvolk, teveel varkens en te weinig 'intellect', weten ze in Brabant. Hollanders, en zeker die uit de grote steden, gedragen zich hier graag superieur, omdat ze door hun machts-misbruikend voorgeslacht erfelijk zijn belast, ervaren ze in Brabant. Dat schiep er decennia lang behagen in het beneden-Moerdijkse volk in eer aan te randen, uit de weg te ruimen en uit te buiten. Al die latere 'patriciërs-huizen' heeft Holland gefinancierd vanuit slavenhandel en cocaïne-negotie, met zelfs een fabriek in Amsterdam, leerden ze in Brabant. Vanuit die genetische erfenis is het dan niet ongewoon dat Hollanders hautain, belerend en liefst voor een dubbeltje op de eerste rang de Brabantse horeca lastig vallen, die deze types geregeld op hun plaats moet zetten. Wie hier ooit grootbekken als culinair ombouwer Den Blijker op z'n plat Rotterdams heeft zien huishouden, weet wie hij voorgoed buiten de deur moet houden, beseffen ze in Brabant.

 

Zuivering

Er wordt gefluisterd dat er in het geheim al Brabantse genootschappen ontstaan om een eind te maken aan het tribale 'oversized' gedrag van de ergste Hollanders. Die denken dat ze DE maatstaf zijn voor leefstijl, smaak en spraak van de Natie, denken ze niet alleen in Brabant. Naar verluidt vergaderen deze Brabo's, terwijl Heel Holland Bakt, wekelijks in de eerder op teevee gekraakte Druiventros in het Brabantse Berkel-Enschot (nee, niet Uitschot). Daar worden plannen gesmeed voor een 'zuivering' en een digitaal offensief, waar al te lang op wordt gewacht. Geen Brabander wil dat z'n provincie ooit verhollandst. Met zo'n bord kots-pizza op schoot aan Studio Sport kleven, wil er onder de Moerdijk niet in. Daarom wordt ook nagedacht over een 'overloop'-verbod. Want als Hollanders hun buik vol hebben van de drukte, de herrie, de stank, het stof en die eeuwige wedloop naar 'hogerop', is het zuiden goed genoeg voor asiel. Daar moeten we, met subsidie van de Europese Unie, een grenscontrole tegen optuigen, zeggen ze in Brabant.

 

Sancties

En verder geen Hollands geblaat meer op Brabantse scholen. Schrappen dat loflied op ‘Hollands vlag’. Geen inkoop meer boven de Sloot. Ook geen wijn van Hollandse wijnboeren, importeurs of wijnwinkels. Boven op die sancties een boycot van al die omroepen en beeldbuis-bevuilers die Brabant blijven afdoen als nationale speeltuin voor de Stankstad. En Holland een ander woord vinden voor Nederland.

 

Dat zal ze leren, is het gevoel in Brabant.