Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 53 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6070463
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
780
1736
9296
13592
27932
388978
6070463

Uw IP: 18.206.238.77
15-05-2021 07:03

COLUMN: Grootspraak

Nou, die laatste column Gevoelige Tenen op Wijnwijs is de wijngemeenschap wel opgevallen. Er kwamen welgeteld 23 reacties op binnen. De lijn daarin was dat de baas van het ‘toonaangevende’ wijnblad uit de polder zich in een Overpeinzing benedenmaats verdedigt tegen een 'terecht' genoemde attaque. Wijnjournalisten- en daarvan hebben we er gelukkig nog een paar- zijn van een ander gehalte dan waarvan de man blijk geeft met zijn dubieuze wijnschrijvers-gedrag, gescheld en vermolmde argumentatie die niets te maken had met de kern van de zaak: inpakkerij.

 

‘De manier waarop hij zich probeert te rechtvaardigen getuigt van het soort sociale omgangsvormen dat ons land tot het huidige niveau heeft laten afglijden’, luidt een van de reacties, ‘daarom respect voor de woordkeus waarmee hij is gevloerd’.

Niettemin bestaat de man het zich in z’n volgende Overpeinzing te beklagen over de geringe 'etiquette’ bij lieden die wel voor een van zijn proeverijen inschrijven, maar zonder afzegging niet komen opdagen. Over selectief omspringen met waarden en normen gesproken…

 

 

Eigen rekening
Gescheld?, vroeg een van onze volgers. Ja, want wat niet tussen aanhalings- en sluittekens staat, neem je voor eigen rekening, al probeert de man het scheldwoord aan het slot naar anonymi te schuiven. Omdat die aanduiding vlakbij z’n konterfeitsel staat, merkte een volger van Wijnwijs op: ‘Leuk dat-ie zich even voorstelt, zou Wiegel in zo’n geval hebben gezegd’. En een wijn-collega die vaak internationaal werkt, merkt nog op dat de man beweert vaak op reis te gaan om te jureren. Maar dat ze hem in nog geen enkele jury heeft aangetroffen.


Kortom: deze wijnschrijver die zich de titel ‘wijnjournalist’ heeft aangemeten, maar het tegendeel doet van wat de journalistieke codes van een integere vakbeoefenaar vragen, heeft met ‘Groot-spraak’ geprobeerd zich ergens uit te fietsen, maar kreeg al snel een lekke band. Bovendien kom je niet hard genoeg vooruit als die fiets niet elektrisch wordt aangedreven.

Wie nodigt hem nog eens uit voor een inpakreisje dat hem voldoende voor zo’n aanschaf oplevert?