We hebben 89 gasten en geen leden online

“Fokpaleis” Van der Valk

Remy Tolk, een vinoloog die de website Gastheerschap bestiert, heeft zich gehaast een column van het net te halen waarin de familie Van der Valk wordt vergeleken met een FOKKERIJ van toekomstige managers. Net op tijd, anders had het Van der Valk- concern maatregelen genomen. Direct na het verschijnen van de onkiese en beledigende column heeft Wijnwijs de centrale van Van der Valk in Vianen gebeld. Daar werd met verontwaardiging van de inhoud kennis genomen.

 

Ook Remy Tolk hebben wij erop gewezen dat die column ver over de schreef ging. De gewraakte bijdrage kwam van Martin de Baat, docent in het horeca-onderwijs. Hij schrijft geregeld columns over gastheerschap, eten en drinken. Deze keer ging het over de Toekan-dynastie. Maar bij het lezen van de eerste zinnen dachten wij: deze schandelijke tekst hoeft de familie Van der Valk niet te pikken. De Baat noemde elke privé-slaapkamer van dit geslacht ‘een FOKPALEIS’. En je moest als ‘Valkvrouw’ IN STAAT ZIJN MINSTENS 6 KINDEREN TE BAREN. Met een ranzige woordspeling schreef hij ook dat er ‘in de slaapkamers der Valken HEEL WAT GEPAALDANST moet worden’ om in het management van een groeiend aantal vestigingen te kunnen voorzien.


‘Overuren’

Als die Valkvrouwen STEEDS ZWANGER zijn, kunnen ze moeilijk volop meebuffelen in de zaken, aldus De Baat, maar vanachter je bureau kun je MET JE DIKKE BUIK wel aan binnenhuisarchitectuur doen, vond-ie. Als de expansie van het concern in dit tempo blijft doorgaan DAN WORDT HET OVERUREN MAKEN IN HET FOKPALEIS, grapte de heer De Baat. Zelf zal-ie het wel amusant hebben gevonden. Maar niet alleen wij zullen van mening zijn geweest dat hij hier stevig over de schreef ging. Nadat wij Remy Tolk onze mening hadden overgebracht, heeft hij zich per kerende e-mail gehaast de column van het scherm te halen. Voor die tijd was die al bij de familie Van der Valk bekend.

 

Hier volgt een deel van de bewuste column:


`Hoe word je een Valkvrouw? En hoe word je een Valkmanager? Eerst onderga je een vruchtbaarheidstest want je moet als Valkvrouw in staat zijn om minimaal 6 kinderen te baren. Een Valkslaapkamer is eigenlijk een fokpaleis. Zowat elk jaar wordt er namelijk wel weer ergens een eerste paal geslagen voor een nieuwe vestiging van een Valk hotel en daar moet natuurlijk een Valk de leiding krijgen. Om dit bij te kunnen houden moet er heel wat gepaaldanst worden in de slaapkamers der Valken. Dit is met recht de kraamkamer voor nieuwe Valkmanagers in spé.


Dikke buik
Als tweede eis wordt gesteld dat je als toekomstige Valkvrouw binnenhuisarchitectuur hebt gestudeerd of in elk geval bereid bent je er in te scholen. Als je steeds zwanger bent kun je maar moeilijk volop meebuffelen in de zaken, maar vanachter je bureau kun je heel goed met je dikke buik en je ontwerpteam voor nieuwe vestigingen het interieur vormgeven.

 

Ten derde moet je er natuurlijk goed uitzien, ook na al die zwangerschappen. Dat is geen probleem want tenslotte heeft elke zaak zijn eigen fitnessruimte.

 

En last but not least moet je als toekomstige Valkvrouw een behoorlijke dosis zakelijk inzicht hebben. Culinaire bagage is niet verplicht, dat wordt je vanzelf wel bijgebracht. Na een tijdje weet je bijvoorbeeld echt wel het verschil tussen een tong Picasso en een gebakken slibtongetje.

 

Ga er maar aan staan. De dames die met een Valk in zee willen gaan, weten nu wat ze te wachten staat. Maar we zijn er nog niet: als de expansie van het bedrijf in het huidige tempo door blijft gaan is het niet onwaarschijnlijk dat de kindereis van 6 naar 8 gaat. Dan wordt het overuren maken in het fokpaleis. Al deze eisen gelden natuurlijk ook in mindere of meerdere mate voor de mannelijke huwelijkskandidaten inclusief de vruchtbaarheidstest´.