De Wine Paris & Vinexpo Paris, internationaal top vakevenement voor de wijn- en gedistilleerdindustrie, verwelkomt van 13 t/m 15 februari 2023 meer dan 30.000 bezoekers wereldwijd, waaronder ook veel bartenders en restauranthouders. Met chef-kok Guy Savoy als ambassadeur omvat de 2023-editie een aantal nieuwe evenementen - inclusief workshops - zoals de Chef & Sommelier duo's, de Sommelier Battle en de Mixologist Battle.

 

De sommelier in de spotlights
De Wine Paris & Vinexpo Paris is ook een van de belangrijkste internationale evenementen voor sommeliers, zoals blijkt uit het partnerschap met de World's Best Sommelier Competition, georganiseerd door de ASI vlak voor de opening van de beurs. Voor de eerste keer in Parijs zullen Paz Levinson, ASI Best Sommelier  of the Americas 2015, Heidi MÄKINEN, ASI Best Sommelier of Finland  2015, en Véronique RIVEST, ASI Best Sommelier of the World 2013, het tegen elkaar opnemen in een Battle of the Sommeliers met als thema: Het effect van verschillende wijnvaten bij de vinificatie en rijping van wijnen | maandag 13 februari van 13.30 tot 14.30 uur

 

Ook nieuw tijdens deze 2023-editie: de Chef & Sommelier duo's.
Hierbij staan duo’s van een chefkok en een sommelier op het podium, elk met een grote reputatie op het gebied van vaardigheid en creativiteit. Elk duo zal inspirerende combinaties presenteren, onder het toeziend oog van Philippe Faure-Brac, 's werelds beste sommelier in 1992.  Tijdens de Wine Paris & Vinexpo Paris maakt de bezoeker kennis met de volgende bijzondere Chef en Sommelier duo's, en krijgt op deze wijze inzicht in de samenwerking tussen beiden:
• Guy Savoy & Sylvain Nicolas | Maandag 13 februari van 15:30 t/m 16:30 uur
• Thierry Marx & David Biraud | Dinsdag 14 februari van 15:30 t/m 16:30 uur
• Adeline Grattard & Marine Delaporte | Woensdag februari van 15:30 t/m 16:30 uur

 

The Mixologists' Battle: feestelijke cocktails
De Wine Paris & Vinexpo Paris presenteert een internationaal aanbod van gedistilleerde dranken en ambachtelijke dranken. Op woensdag 15 februari 2023 organiseert de Wine Paris & Vinexpo Paris van 10.30 - 12.00 uur een mixologist battle om de spelers in deze sector onder de aandacht te brengen. Onder de kritische blik van de jury bestaande uit Lionel Albano, oprichter van La Mentheuse, Marc-Antoine Fulconis, medeoprichter van Beeche (Bulles de Ruche), Gauthier Zucco, merkambassadeur van Bollinger Diffusion, en Benjamin Flavigny, merkambassadeur van Maker's Mark France, zullen 4 gerenommeerde mixologen, die worden geselecteerd uit de selectie van OFF 2023 cocktailbars, het tegen elkaar opnemen rond een verrassingsthema dat op de dag zelf zal worden onthuld. Zij zullen 3 cocktails moeten bereiden. De winnende cocktail kan vervolgens door iedereen geproefd worden.