Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Duurzame wijn

Het nieuwe initiatief THE WINE PACK maakt het drinken van wijn duurzamer. Met biologische kwaliteitswijn in bag-in-box verlagen wijndrinkers hun CO2-uitstoot met 80 procent. THE WINE PACK is een initiatief van enkele Nederlandse wijnliefhebbers en Europese wijnboeren. Zij bieden hoogwaardige biologische wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje aan. Alle wijnen hebben een vivino-rating van 3.8 of hoger. THE WINE PACK wil het imago van bag-in-box verbeteren en het voor wijndrinkers gemakkelijker maken om hun consumptie te verduurzamen.

 

De 80% lagere CO2 footprint is vooral het gevolg van de lichtere en duurzamere verpakking. Productie en recycling van traditionele glazen flessen vergen veel energie en dat leidt tot een hoge uitstoot. Omdat glas zwaar is en een inefficiënte vorm heeft, is ook het transport extra milieubelastend. 

 

De unieke boxen van THE WINE PACK zijn online te bestellen en bevatten elk 3 liter wijn. Dat is evenveel als 4 flessen. De wijn blijft minimaal 30 dagen na openen vers. Ook is de wijn van THE WINE PACK 10 tot 40% goedkoper dan dezelfde wijn verpakt in een glazen fles. Alle details zijn te vinden op www.thewinepack.eu