Hoogtepunten van wijncultuur bekroond

Dit jaar eerde het Duitse Wijninstituut (DWI) 14 nieuwe hoogtepunten van de wijncultuur in bijna alle wijnbouwgebieden. Na 2010 en 2013 heeft de DWI deze prijs voor de derde keer uitgereikt in samenwerking met het regionale wijnreclamebureau om meer publieke aandacht te vragen voor de wijnculturele diversiteit in het wijnbouwgebied van Duitsland en een bijdrage te leveren aan bevordering van het lokale wijntoerisme.

 

Hoogtepunten voor cultuurliefhebbers
"De nieuwe highlights brengen de wijncultuur in de respectievelijke regio's op een speciale manier tot uitdrukking en zijn bedoeld als aantrekkelijke contactpunten voor toeristen die geïnteresseerd zijn in cultuur", verklaarde DWI-directeur Monika Reule tijdens de prijsuitreiking in Bernkastel-Kues.

 

Divers aanbod
Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit experts op het gebied van toerisme, geschiedenis, cultuur en wijn, selecteerde uit meer dan 50 suggesties uit de regionale wijnpromoties de bekroonde highlights van de wijncultuur 2022. De selectie die na constructieve gesprekken is gemaakt, is dit jaar zeer gevarieerd. Het varieert van wijncultuurlandschappen tot monumenten tot wijnhuizen met een buitengewone wijncultuurgeschiedenis en strekt zich uit over elf wijnbouwgebieden.

 

Portretten van de nieuwe highlights online
Er zijn gedetailleerde portretten van alle hoogtepunten op onze themapagina Hoogtepunten van de wijncultuur en hier als PDF om te downloaden. De nieuwe onderscheidingen zullen ook worden geïntegreerd in de volgende editie van de Hallwag-reisgids "Genusstouren durch die Deutschen Weinregionen", die al de 52 bestaande wijnculturele hoogtepunten in detail beschrijft en andere waardevolle tips geeft voor een bezoek aan de regio's.

 

De 14 "hoogtepunten van de wijncultuur 2022" op een rij

Ahr: Rode wijn wandelroute Baden:

Kaiserstuhl löss holle paden

Professor Blankenhorn wijnroute van de Freiburg State Winery

Franken: terroir f Rödelsee: onder het teken van de Silvaner

Middenrijn: Middenrijn Riesling Charter

Moezel: Cusanusstift (St. Nicolaas Ziekenhuis)

Neumagener Romeins wijnschip Winninger wijngaardterrassen

Palts: St. Martin met Wingertsberg

Rheingau: Koningin Victoria-monument

Rheinhessen: Trulli Saale-Unstrut: Landesweingut Kloster Pforta

Saksen: wijnmakerij 3 heren: kunst in de wijngaard

Württemberg: cultuurhistorisch wijnlandschap Geigersberg