Drinken Russen minder?

Russen drinken minder dan volgens het imago dat ze wereldwijd hebben opgebouwd. Het zijn ook niet voornamelijk wodka- maar juist wijndrinkers. Die gegevens komen uit een onderzoek van de Russische firma WCIOM. Van de respondenten boven de 60 zou 51% zelfs helemaal niet drinken. En goed 38% van alle respondenten zou geheelonthouder zijn. Dat is een totaal ander beeld dan tot voor kort over het drinkgedrag van Russen de ronde deed. Het ‘spoort’ ook niet met de bevindingen van de IWSR, die nationaal juist een toenemend alcoholgebruik constateert.

 

Thedrinksbusiness meldt:

 

 

In addition, a quarter of the survey’s respondents claimed to enjoy a drink no more than once a month.

Interestingly, despite the nation’s overwhelming association with vodka consumption, the survey found that wine is the number one beverage of choice in Russia, followed by beer.

However, data released by the IWSR indicated that total consumption of alcohol in Russia climbed slightly by +0.6% in 2020. In 2019, it increased by +2.4%.

“The IWSR forecasts that volume in the country will continue to grow at a +1.3% CAGR 2021-2025,” said a representative from the firm.