Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 56 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5658145
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1196
1664
2860
12512
48472
0
5658145

Uw IP: 54.237.183.249
29-09-2020 15:58

Keurmerk 7 wijnbedrijven

Aan zeven bedrijven heeft KVNW-voorzitter Peter van Houtert het vernieuwde certificaat KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt. De bedrijven voldoen aan een aantal strenge eisen. De ‘tester’ was Det Norkse Veritas Bureau Assurance (DNVBA). Eind 2012 ontvingen al acht bedrijven dit keurmerk.

 

Van Houtert: “Dat is een prachtig resultaat voor elk van deze bedrijven. Groot of klein, in alle gevallen is het een prestatie!” Refererend aan de op handen zijnde opheffing van het Productschap Wijn zei de voorzitter dat de wijnbranche voor grote veranderingen staat.


Van Houtert: “Juist in dat licht is het prijzenswaardig dat bedrijven pro-actief blijven streven naar verbetering van de kwaliteit. Het keurmerk is een garantie voor de veiligheid van klanten en consumenten en is een uitstekend voorbeeld van zelfregulering”.

 

Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is afgelopen jaar grondig geactualiseerd. Het keurmerk biedt individuele wijnhandelaren de kans zich te onderscheiden en heeft tegelijkertijd een positief effect op de gehele wijnbranche. Sinds de aanpassing kent het keurmerk enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter.


Van Houtert: “Een KVNW Register Wijnhandelaar legt rekenschap af over de effecten van zijn handelen op mens, milieu en maatschappij. Dat doet hij bijvoorbeeld door in het inkooptraject mensenrechten aan de orde te stellen, bij marketing zich te houden aan de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken en bewust om te gaan met materialen zoals plastic of glas”.


De volgende bedrijven ontvingen het vernieuwde keurmerk:

  • Baarsma Wines, Gorredijk
  • Bacardi Nederland, Gouda
  • Heeren van Heusden Wijnkoopers, Heusden
  • Noordman Wijnimport, Leiden
  • Robbers & van den Hoogen, Arnhem
  • Verbunt Wijnkopers, Tilburg
  • Wine Excel, Zaandam


KVNW Register Wijnhandelaren voldoen aan een aantal nauwkeurig omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. De voorwaarden zijn gebaseerd op internationaal erkende kwaliteitsnormen als
HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000, door de KVNW praktisch vertaald voor de wijnbranche.