Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 51 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6065228
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
335
1516
4061
13592
22697
388978
6065228

Uw IP: 3.236.122.9
12-05-2021 06:33

Beute nu ook ‘hoofdredacteur’.

Het blad WineLife, dat een niet al te stabiel bestaan leidt, kondigt aan verder te willen gaan met een nieuwe ‘hoofdredacteur’. Het gaat hier om het enige ‘papieren’ blad waarin zogeheten 'professionele' wijnzwervers hun ei kwijt kunnen. De nieuwe roerganger wordt de tot ‘wijnautoriteit’ verheven sommelier Niek Beute. En waar(aan) heeft die nog niét gewerkt?

 

Dat de man geen enkele journalistieke ervaring heeft, doet er blijkbaar niet toe. Taalvaardigheid wordt bij dat blad ook niet zo gewaardeerd, nog eens geïllustreerd door het feit dat de uitgever er in de aankondiging als waarnemer zelf een potje van maakt.

 

Die doet dat als volgt: “Met grote trots delen wij mee dat Niek Beute vanaf Winelife #71, WELKE 11 Juni verschijnt onze nieuwe hoofdredacteur wordt! De afgelopen twee jaar werd de ROL van hoofdredacteur BEKLEED door Harald Kolkman die TEVENS DE ROL van uitgever vervult. 'Ik heb het de afgelopen periode met veel plezier gedaan maar het was tijd voor wisseling van de wacht. Met Niek Beute halen we een wijnautoriteit in huis WAAR DE LEZER VEEL PLEZIER AAN GAAT BELEVEN’. Harald blijft voor Winelife Magazine actief als uitgever”.

 

De berichter denkt blijkbaar dat de lezerskring het blad in huis haalt om ‘plezier’ te beleven aan de nieuwe ‘hoofdredacteur’. Voordat hiermee een bedenkelijk beeld wordt opgeroepen en er een verkeerde indruk van de functie ontstaat: ze verwachten daar dat de redactionele inhoud er onder leiding van Beute straks bij wint. Waarom het ‘tijd’ werd ‘voor het wisselen van de wacht’ legt de uitgever niet uit. Maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met de houdbaarheid van dit periodiek, dat het in een hogere oplage zoekt door abonnementen met 40 %(!) korting aan te bieden.