We hebben 204 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3636127
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1314
1894
11272
980179
49354
57944
3636127

Uw IP: 18.210.24.208
26-01-2020 18:58

Wijn uit blik

Frankrijk heeft een taboe doorbroken: wijn uit blik. Een award-winnende wijnboer is van plan om zijn wijn in blikjes met kleurcodes te verkopen. Voor hem is de traditionele wijnfles aan vervanging toe. We ontlenen aan een bericht uit de Belgische krant ’de Morgen’:

 

Al verschillende wijnproducenten van het merk Chateau d'Ille in het departement Languedoc-Roussillon hebben zich achter het initiatief geschaard. Wijnen van beschermde herkomst in Frankrijk krijgen het label AOC, voluit appellation d'origine controlée. ( AOP in Europa) Dat kent de Franse regering selectief toe aan wijnen die aan wettelijke kwaliteitseisen voldoen. Ingeblikte wijnen zijn daarvan niet uitgesloten.

 

Drie kleuren


De Franse wijnboer wil drie blikjes laten maken met een gekleurde rand die overeenkomt met het type wijn in de metalen verpakking. Een roze rand staat zo voor rosé. Het bedrijf Winestar kreeg de opdracht om de nieuwe verpakking te lanceren op de Vinexpo in Bordeaux dit weekend. "We willen de Nespresso van wijn worden", zegt Cédric Segal in de Franse krant Le Figaro. Hij is medeoprichter van het bedrijf Fabulous Brands, dat achter de innovatie staat.

 

Het is vooral de bedoeling om met een handzaam blikje de jongere generatie te verleiden. Het bedrijf Winestar meent dat jongeren wijn niet op dezelfde manier drinken als ouderen, maar wel dezelfde kwaliteit vragen. "Ze genieten ervan op verschillende plekken, omdat het deel uitmaakt van hun nomadische levensstijl. Zo genieten ze regelmatig van een drankje op het strand, bij een wandeling in het bos of zelfs op hun dakterras."


Het nieuwe blikje, afkomstig van Ball Packaging Europe, is zo samengesteld dat de smaak van de Château d’Ille- wijnen niet wordt aangetast. Daartoe is aan de binnenkant een extra beschermingslaagje aangebracht.