Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 71 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6070481
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
798
1736
9314
13592
27950
388978
6070481

Uw IP: 18.206.238.77
15-05-2021 07:10

E-lucious: wijn-‘persbericht’

E-lucious* timmert met wijn en koffie aan de weg. Dat is vooral in de wijnsector nodig, want daar heeft het jaren gerommeld. Piraten hadden onder de bedrijfsparaplu jaren vrij spel bij misleiding en bedrog.Totdat de rechter eraan te pas kwam en openlijke rectificaties en excuses afdwong.

 

 

 

Met Bart Kuppens trad er een nieuwe CEO aan, die als ‘wijndirecteur’ werd geïntroduceerd. Functionarissen met dezelfde titel functioneren ook in satelliet-bedrijven. Zoals bij De Wijnbeurs waar Franz Lampe zich graag zo presenteert. En die uitgerekend een eerder veroordeelde wijnpiraat, nota bene later naar de directie gepromoveerd, heeft opgenomen in zijn ‘proefpanel’, zoals wij dezer dagen hebben bericht.

 

Halleluja

Intussen lopen er bij E-lucious nogal wat directieleden rond, die bezig zijn de onderneming op een hoger plan te tillen. Deze week  bestond de top het een ronkend ‘’persbericht” te laten verschijnen. Daarin werd de overname van het wijnbedrijf New World Wineries gemeld, stevig verpakt in zelfkietelarij: ‘leidend platform voor ware wijnliefhebbers’ worden. Dat bericht is niet gestuurd naar Wijnwijs, de nationale website voor wijnconsumenten. Dat kan verband houden met het feit dat die E-lucious tot heden kritisch en waar nodig hinderlijk volgt. Voor zover wij konden nagaan heeft maar één website het ‘persbericht’ ontvangen en commentaarloos geplaatst. Daarin werd bekend gemaakt dat aan het blik directieleden weer een nieuwe ‘directeur wijn’ werd toegevoegd: John Schell, gestationeerd bij Colaris in Weert. Die mocht daarover zijn blijdschap loslaten in het persbericht, dat voor de helft bestond uit diens benoemings-halleluja.

 

Benepen

Een persbericht naar één enkele website sturen, past naar onze mening in het patroon van benepenheid, waarmee E-lucious geruim tijd heeft geprobeerd kritische media te ontlopen. Bovendien gaat het in dit geval dan ook nog eens om een bedrijfsovername zoals er zoveel zijn en de categorie 'Opzienbarend' niet eens halen.Tenzij het aantal 'wijndirecteuren' van verschillende rang of stand dat van gewone medewerkers zou overtreffen. En daarvan beginnen, gegeven de recente benoemingsdrift, de eerste tekenen herkenbaar te worden.

 

*Afgezien van de Belgische tak werken onder de koepel E-lucious in ons land de Wijnbeurs, Wijnvoordeel en Colaris.