Dodelijk slok blijft raadsel

De Belgische justitie heeft het onderzoek gestaakt naar de dood van een 41-jarige vrouw uit Puurs die bij de FIOD werkte en na een dodelijke slok gemanipuleerde rode wijn op 17 december 2019 is overleden in het ziekenhuis van Sint-Niklaas. Daar was ze vijf dagen eerder met spoed opgenomen. Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA in het bloed had. De vrouw kon in het onderzoek niet gelinkt worden aan het gebruik van harddrugs. Justitie heeft in alle richtingen naar de dader(s) gezocht, maar die niet kunnen achterhalen.

 

Volgens het parket had het slachtoffer op de dag van haar opname rode wijn gedronken. Volgens een getuige had ze de fles na één slok uitgegoten omdat de wijn slecht smaakte. ‘Korte tijd later werd de vrouw onwel, verloor ze het bewustzijn, waarop de getuige de hulpdiensten inlichtte’ Omdat de fles in kwestie niet de originele kurk had, gaat het parket ervan uit dat de fles gemanipuleerd werd en dat de drugs aan de wijn zijn toegevoegd. Hoe de fles bij de vrouw belandde, is nooit achterhaald.

 

Het parket benadrukte slechts weet te hebben van die ene fles. Het gaat om ‘RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016’ van het merk Black & Bianco. De originele fles heeft een zwarte kurk met het logo van Black & Bianco uit Nuenen, Noord-Brabant. De aangetroffen fles had een andere kurk.’ De leverancier verklaarde geschrokken te zijn van het bericht. De wijn moet zijn gemanipuleerd nadat de fles het bedrijf had verlaten.