Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 73 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6066063
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1170
1516
4896
13592
23532
388978
6066063

Uw IP: 3.236.231.61
12-05-2021 16:16

Zout maakt meuk ‘beter’

De redactie van het blad Marie Claire vindt het nodig om zuinige wijnconsumenten te vertellen hoe ze hun miskoop nog voor de gootsteen kunnen behoeden. Je vraagt je af waarom ze zo’n knoeiadvies durven af te drukken. Doe maar een snuf zout in de wijn en je kunt er een ‘echte proeverij’ mee houden voor weinig geld, is de ‘tip’, die de redactie koppelt aan wat ‘er wordt gezegd’. Nooit aan beginnen, raden wij de lezers van dit blad aan. Als de wijn, hoe goedkoop ook, eenmaal is gebotteld is hij voor de wijnboer klaar. Die zet nooit op het etiket: doe er straks wat zout bij. Smaakt zo’n wijn niet, giet hem dan weg en ga een ‘betere’ kopen. Voor een paar euro verschil kun je de ‘truc’’ van Marie Claire vermijden. Lees hier de ‘tip’ die ‘de smaken beter in balans brengt’:

 

“Goedkope wijn

Voor wie graag het glas klinkt, maar ook een beetje op de centen let: wij hebben een goede wijntip voor je. De goedkopere flessen wijn uit de supermarkt kun je namelijk meer smaak geven door een simpel ingrediënt toe te voegen. Zo verhef je een budgetproof avondje wijnen tot een echte proeverij.

 

Extra ingrediënt

Hoe dol je ook bent op een goede wijn, soms is het toch een stuk aantrekkelijker om de goedkoopste fles onder uit het schap te trekken. Wel zo lief voor je portemonnee, want het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste wijn in de supermarkt of slijterij is meestal niet mis. Maar of je smaakpapillen ook blij worden van de budgetkeuze? Niet bij iedereen. Gelukkig kun je het beste uit de wijn naar boven halen door zelf nog een extra ingrediënt toe te voegen.

De truc? Voeg een snufje zout toe aan het glas wijn. Er wordt namelijk gezegd dat een beetje zout de smaken van een goedkope wijn beter in balans brengt en hem daardoor lekkerder laat smaken. Handig, want het zoutvaatje is in ieder keuken wel te vinden. De kwaliteit van je wijn is dus zó op te vijzelen”