Wijnvoorraad in pop-up

Nu restaurants voor onbepaalde tijd gesloten zijn, blijven horecabazen vaak zitten met hun voorraden. Om hun producten toch aan de man te brengen, kan een pop-upwinkel de oplossing zijn. Annaline Doelen van het Maastrichtse wijnrestaurant Mes Amis heeft daarvoor gekozen.

 

 

 

Haar restaurant is door de gedeeltelijke lockdown al weken gesloten. "Het ziet er niet naar uit dat we snel open mogen", denkt Doelen. In haar wijnkelder lagen tot voor kort duizenden flessen Limburgse wijn. Die heeft ze intussen verplaatst naar een pop-upwinkel in het Maastrichtse Wijck. "De wildmaanden, oktober, november, december, dat is ons hoogseizoen.Voor die periode hadden we wijn ingekocht en die verkopen we nu in deze tijdelijke wijnwinkel".

 

Ook van boeren

Bij de Limburgse Wijnwinkel wordt intussen flink ingeslagen. "We hebben al een hoop van onze voorraad weten te verkopen", aldus Doelen. Wanneer ze al haar wijn heeft verkocht, slaat ze een nieuwe voorraad in bij de Limburgse wijnboeren. "Normaal houden die wijnboeren proeverijen en verkopen vaak zo hun product. Maar die mogen ook niet meer. Dus de wijn die daar blijft liggen, kan op deze manier alsnog de kelder uit".

(Bron: 1Limburg)