Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 30 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5753344
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
380
1594
7002
10832
42382
60782
5753344

Uw IP: 3.238.184.78
27-11-2020 06:00

Nonnen-wijn uitverkocht

Uitverkocht, zeggen de Oosterhoutse nonnen als iemand nog om een doosje vraagt. Gistermorgen was er geen fles meer over van de 20.000, waarmee klooster Sint Catharinadal in het Brabantse Oosterhout aanvankelijk dreigde te blijven zitten. Die vrees ontstond nadat de KLM een nog niet ondertekende order had geschrapt. Er werd een internet-platform ingeschakeld, waarna de voorraad in recordtijd verdween.

 

 

 

Het platform 'Breda maakt mij blij' werd enkele maanden geleden opgericht om boeren, telers en producenten in deze coronatijd te helpen. "In het begin stonden we met een paar bosjes tulpen op de hoek van de straat. Daarna gingen we aan de slag met anderhalve hectare aan pioenrozen. Het werd steeds groter. Vervolgens verkochten we 170.000 gladiolen van boer Theo voor de Nijmeegse vierdaagse. Dit gaan we nooit meer meemaken, dachten we daarna. Maar dit overtreft alles", benadrukt Thibaud. De wijnbestellingen, meestal van particulieren, kwamen uit het hele land: van Zeeland tot de Waddeneilanden.

 

Klantenrij
Thibaud ging woensdag nog even naar het klooster om het een en ander af te stemmen. "Toen ik daar aankwam, stond er gewoon een rij voor de kloosterwinkel, waar de nonnen hun wijnen verkopen. De hele laan stond vol en mensen waren foto's aan het maken van de nonnen en het klooster. De zusters verkochten woensdag net zoveel als normaal in drie of vier weken tijd. De wijnen die wij aan de man brachten, zijn nu uitverkocht maar de winkel ligt nog vol met allerlei wijnen uit andere jaren en andere abdijproducten."
De nonnen bekijken of het platform vaker kan helpen bij de verkoop van hun producten.

 

(Bron: Omroep Brabant)