Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 254 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6130869
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
608
3463
14362
13249
26155
442528
6130869

Uw IP: 3.234.252.109
13-06-2021 09:17

Topsporters aan de wijn

Wijn is in zwang. Wit, rood, rosé: menig sporter lust er pap van. Meer: heel wat sporters drinken niet alleen graag wijn, ze zijn er zo door begeesterd dat ze zelf wijn beginnen te maken. In de NBA is het niet anders. Vergeet de pracht en praal van de blitse sportwagens, riante villa’s en penthouses in Californië of New York. Het nieuwe statussymbool bij NBA-spelers is wijn. Wijn speelt al even een rol in de Amerikaanse basketbalcompetitie, maar in het begin bleef dat beperkt tot Amar’e Stoudemire, die een bad in rode wijn nam, omdat het naar zijn mening wonderen deed voor zijn herstel. Vandaag kijken de sterren op een andere manier naar wijn en pronkt haast elke speler met zijn liefde voor de drank. Sommigen beschikken zelfs over een eigen wijngaard.

 

 

Mouton 1986

We schrijven 2016. Jimmy Butler, op dat moment sterspeler bij de Chicago Bulls, maakt zich klaar voor de Olympische Spelen in Rio. Maar Butler wil eerst nog een tussenstop maken: Italië. Daar pikt hij een twaalftal flessen Pinot Noir op. Butler wil namelijk elke dag zijn glaasje rode wijn drinken. Jimmy reist over enkele weken af naar Disney World en zal ook daar zijn op maat gemaakte wijnkoffer achter zich aan slepen: een hebbedingetje.  Butler was tijdens de coronaquarantaine te gast in de podcast van Carmelo Anthony. Ook de 36-jarige Portland Trailblazer steekt zijn liefde voor wijn niet onder stoelen of banken. In "What’s in Your Glass?" praatten hij en Butler honderduit over hun favoriete wijnen. "Voor mij mag dat de Mouton Rothschild 1986 zijn", verklaarde Anthony na lang nadenken. Een fles die om en bij de 300 euro kost. Het blijven natuurlijk miljonairs.


Jimmy Butler over wijn:

En nog meer ‘stars’ ontpoppen zich als wijnkenners. LeBron James bijvoorbeeld, de grootste ster van het moment, reist graag naar Toscane voor een grote bestelling.

 

Bij de Instagram-story's van James vliegen de flessen Sassicaia, Quintarelli
en Opus One hem om de oren. Allemaal wijnhuizen die tot de beste ter wereld
horen.