Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 57 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5655601
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
316
1603
316
12512
45928
0
5655601

Uw IP: 3.237.71.23
28-09-2020 04:23

Rijlesgever: 10 glazen wijn

Een 52-jarige rijschoolhouder uit Leusden heeft van de rechter een rijontzegging van tien maanden gekregen voor rijden onder invloed. De instructeur kreeg van de rechter te horen: “Van u wordt verwacht dat u laat zien wat wél en niet kan op weg. U zou echt beter moeten weten.” Hij had minstens tien glazen wijn gedronken en ging na nauwelijks te hebben geslapen de dag daarop weer de auto in. Nog altijd onder invloed komt de man terecht in de berm waar hij niet meer uit komt. Uiteindelijk belandt hij op het politiebureau in Zeist.

 

 

De rechter vraagt de instructeur in de rechtszaal of hij eigenlijk wel had geslapen voordat hij weer in de auto kwam. De beklaagde heeft een opmerkelijk antwoord: “Ja, kort. Maar mijn schoonmaakster kwam binnen, een Spaanse die me de oren van ‘t hoofd lult. Dus ik dacht: ik ga d’r even uit.” De rijschoolhouder geeft toe op dat moment nog altijd aangeschoten te zijn.

 

Vier maal
De auto kwam vast te zitten in de berm. De instructeur haalt hulp en omdat hij niet nuchter overkomt wordt toch ook de politie ingeschakeld. Hij heeft vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De rechter benoemt nadrukkelijk dat de man rijinstructeur van beroep is en dat er van hem wordt verwacht te weten wat er wel en niet kan in het verkeer. “Ik weet het, ik schaam me zó. Ik zeg mijn leerlingen altijd dat veiligheid het belangrijkste is.” De rechter: “U zou echt beter moeten weten.” Er volgt een rijontzegging van tien maanden en een werkstraf van 38 uur. Zolang de rijontzegging geldt, mag de man geen rijles geven. Bij verlenging van zijn WRM-pas moet de instructeur een VOG overhandigen. Het is waarschijnlijk dat de man vanaf dat moment geen rijles meer mag geven.