Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 37 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5655699
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
414
1603
414
12512
46026
0
5655699

Uw IP: 3.237.71.23
28-09-2020 05:47

Geen excuses van wijnpeinzer

Excuses? Ze houden er bij het ‘prachtblad’ liever mee op dan zich ruiterlijk voor uitglijders te excuseren. Dat hebben we al enkele malen met voorbeelden geconstateerd. Deze keer gebeurde dat ook weer niet. Terwijl de redactiebaas daar in zijn ‘Overpeinzingen’ toch alle ruimte voor heeft.


Hij gaf een columniste ongeremd de lengte om 65 % van de wijnliefhebbers in ons land als onbenullen zonder ontwikkelde smaak neer te zetten. Elitair gekwaak dat des te merkwaardiger klinkt voor wie op de Perswijn-website leest dat het blad verschijnt voor professionals en WIJNLIEFHEBBERS. Maar durft die laatste categorie in de supermarkt wijn in te slaan, dan zijn dat in de benadering van de wijnschrijvers ´van stand´ ineens geen liefhebbers meer. Want de bewuste columniste die zegt het te 'verdommen' ooit een woord aan dat zootje wijnongeregeld te wijden, krijgt van de redactiebaas een hand boven het arrogant geheven hoofd.

 

Waarvoor benut de overpeinzer dan deze keer z´n ruimte?

Om zichzelf in wisselende formuleringen een paar maal te herhalen als hij duidelijk wil maken dat de ´betere´ wijnmakers in crisistijd hun flessen moeizamer verkopen dan collega´s die de supermarkten bedienen of online aantrekkelijke aanbiedingen doen. Maar dat had zijn columniste al verteld. En vóór haar al enkele andersdenkende 'collega's'.

 

Dat lezen we dus op de website van 'Hét toonaangevende magazine in Nederland en Belgie' , zoals het blad zich graag afficheert.

 

In een andere promotietekst noemen ze zich dan weer:

 

'Éen van de meest toonaangevende wijnbladen van de Benelux'.

 

Of nog sterker: 'Het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland'.

 

Daar kan er nog wel één bij: Het meest discriminerende blad voor tweederde van de Nederlandse wijnliefhebbers.

 

(Zie verder Overpeinzingen op maandag van 18 mei 2020)