We hebben 109 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3773271
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
464
1614
464
1130384
8855
57252
3773271

Uw IP: 3.233.239.102
06-04-2020 07:33

‘Alternatief’ voor PROWEIN

André Sauerbier van Wijnconsultancy probeert met een ‘alternatief’ slim in te spelen op het schrappen van ProWein 2020. Deze beurs kan in zijn opzet en omvang natuurlijk niet worden vervangen. Maar André biedt op kleinere en lokale schaal wel andere contactmogelijkheden.


Afgelopen dagen werd duidelijk dat PROWEIN dit jaar niet zal doorgaan vanwege het Corona virus. De beurs staat voor volgend jaar genoteerd van 21 tot 23 maart.

De Wijnconsultancy van André Sauerbier biedt nu een “alternatief voor alle wijnprofessionals die hun agenda al hadden geblokt en nu een verlies zien aan netwerken, orders en bestellingen”.

Op 16 en 17 maart worden op verschillende locaties in Nederland, waaronder Rotterdam, Soest, Zwolle, Amsterdam, Arnhem en Den Haag, lunches en diners georganiseerd waar vakbroeders elkaar kunnen ontmoeten.
Het was voor PROWEIN niet mogelijk om een alternatief te vinden voor dit jaar, en dat is zonde, vindt Sauerbier: “Een alternatief is onmogelijk en niet verantwoord om te organiseren, het is bovendien kort dag. Maar kleinschaliger en lokaal kan het wel. Dus door heel Nederland kleine vak-evenementen, met inachtneming van de sanitaire regels.”

 

Netwerken en proeven

De Wijnconsultancy biedt de mogelijkheid om in te schrijven voor lunch en/of diner op de verschillende locaties op 16 en 17 maart 2020. Totaal dus 1-4 mogelijkheden per locatie om 15-25 collega’s te ontmoeten met hun wijnen.
Sauerbier: “Het doel is contact tussen vakmensen. Netwerken en proeven van elkaars wijnen, koop en verkoop. We vragen de deelnemende wijnvakmensen om elk twee verschillende wijnen mee te brengen die we gezamenlijk kunnen proeven.”
Onderwerpen die tijdens lunches en diner worden besproken gaan over de kansen en bedreigingen van de wijnhandel in 2020 :
- Millennials, en dalende consumptie van wijn
- Corona, prijsontwikkelingen en logistiek
- Parallel - import
- Wat ter tafel komt, deelnemers kunnen onderwerpen inbrengen
De organisatie hoopt nog meer plaatsen te kunnen aanbieden in de loop van volgende week. Deelname aan deze netwerkbijeenkomsten kost € 30,- per persoon.
Geïnteresseerde wijnprofessionals en restaurants die hun locatie beschikbaar willen stellen, kunnen zich aanmelden bij Andre Sauerbier: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deadline voor deelname : vrijdag 13 maart 18.00 uur.
De Wijnconsultancy verzorgt de marketing van deze kleinschalige evenementen en wordt ondersteund door Pitch PR. Samen bereiken zij meer dan 30.000 wijnprofessionals in Horeca en wijnhandel.