Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 415 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5662513
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1811
1966
7228
12512
1811
9670
5662513

Uw IP: 3.234.143.26
01-10-2020 21:56

Bekroond in Gault Millau 2020

De Gault Millau-gids 2020 is verschenen en heeft behalve aan Nederlandse restaurants ook aandacht besteed aan individuele prestaties. Zarzo Eindhoven heeft volgens de gids de wijnkaart van het jaar. En Yoshiko Takamaya van Amarone Rotterdam mag zich sommelier van het jaar noemen.

 

 

Over Zarzo, Eindhoven zegt de gids:
Voor een wijnliefhebber is door een goede wijnkaart bladeren een sacraal moment. Pagina na pagina wegdromen bij mooie wijnen die je wilt drinken of waaraan je goede herinneringen hebt. De wijnkaart geeft ook een inkijk in de ziel van degene die de kaart samenstelde. Zie het als een eigen taal waarin wijnliefhebbers met elkaar communiceren. Goede wijnen aankopen en deze omlijsten kan iedereen, een topwijnkaart maken vraagt om talent. We hebben hier te maken met een kaart die alles biedt. Het té jonge geweld wordt vermeld maar is nog niet te koop en de rijke jaargangen creëren diepte naast de jonge wijnen. En dat voor elke portemonnee. Een natte droom voor mensen die alles kennen maar vooral voor gasten die willen leren en ontdekken. Adrian Zarzo, van het gelijknamige restaurant in Eindhoven, heeft zo’n kaart en dit is voor ons de Wijnkaart van het Jaar 2020.

 

Over Yoshiko Takayama:
De rol van een sommelier is er één die bij velen tot de verbeelding spreekt. Men realiseert zich vaak niet wat een uitdagend beroep dit is. Een evenwichtige kaart, voorraadplanning, aankoopbeleid en een feilloze organisatie zijn slechts enkele zaken die belangrijk zijn. Een sommelier moet vooral kunnen aanvoelen wat de gast wilt en wat binnen het budget past. Daarnaast is blijven studeren om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied een vereiste. In Rotterdam vinden we een koningskoppel. Een restaurant waar de chef en sommelier niet alleen op de vloer maar ook daarbuiten een koppel vormen. Yoshiko Takayama is een waar talent dat ons niet onberoerd laat. Zij selecteert en schenkt de wijnen in restaurant Amarone in Rotterdam en is onze Sommelier van het Jaar 2020