Wijn-rel die het niet is

Wijnjournalist Onno Kleyn zal een wijn nooit meer een tien min ( 10-) geven in zijn krantenrubriek. Dat cijfer viel voor een witte wijn van voornamelijk verdil van Derrick Neleman. Die was als ‘marketeer’ bedreven genoeg om daar in zijn verkoopvocabulaire breed mee uit te pakken. Dat was niet geheel naar de zin van Onno.

 

 

’Dat doe ik dus niet meer: een 10-min geven, zoals onlangs voor de witte Fucking Good Wine van Neleman. Het halve land denkt sowieso al dat deze rubriek van handjeklap, omkoperij en bonussen vanuit de advertentieafdeling aan elkaar hangt. Helaas niet’.

 

Wat krijgen we nou? Heeft integere Onno dan al zoveel ‘shit’ over zich heen gekregen met zijn rubriek en dat tot nog toe nog nergens in de krant kunnen delen? Daar lijkt het op nu hem opeens een explosie van boosheid ontsnapt.

 

Wat is het geval? Niet zodra was het waarderingscijfer van Onno in de krant verschenen of Neleman reageerde als volgt:


‘Waanzinnig en uniek!! Onno Kleyn geeft in Volkskrant Magazine onze Just Fucking Good Wine wit een 10- voor prijs/kwaliteit! Dit heeft hij nog nooit eerder gedaan... We zijn er extra blij mee omdat het de bijna uitgestorven verdil druif in het zonnetje zet, voor 70% aanwezig in deze wijn. Samen al drinkend de (wijn)wereld een beetje mooier maken, vier je mee?’

 

Daar staat dus duidelijk dat Neleman beseft dat dit cijfer alleen geldt voor de prijs-/kwaliteitsverhouding en niet voor het niveau van de wijn.

 

Toch reageert Onno: ‘Dat mijn cijfer niet absoluut is, maar staat voor prijs/kwaliteit is KENNELIJK ONDUIDELIJK’ Toen die wijn nog werd aangeboden voor 11 euro kreeg hij van Onno een 8,5. En uitsluitend het feit dat daar een ACTIEPRIJS van 6.95 euro op volgde, leverde die 10- op.


Kleyn verder: ‘De importeur deed er grotelijks z’n voordeel mee, maar voortaan geef ik nog slechts cijfers voor de gewone prijs’.

 

Goed, heeft die man ook weer eens z’n hart gelucht over profiteurs van andermans teksten.