We hebben 88 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3903900
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
597
1635
8942
1253560
8942
58628
3903900

Uw IP: 34.204.193.85
06-06-2020 09:29

‘Beste’ wijnrestaurant 2020

De Grootspraak komt er weer aan. Dat is een gids die gaat over het wijnniveau en bijbehorende dienstverlening in restaurants. Geen dikke oplage. In eerste instantie bedoeld voor de abonnees van het enige polderlandse wijnmagazine, dat in eigen redactionele kring als ‘prachtblad’ is geafficheerd. Die gids gaat het straks moeilijk krijgen. Want zoals gemeld gaat Michelin straks uitvoerig aandacht aan wijn besteden. En tegen die aanpak en oplage valt amper op te boksen. Het zou dus best kunnen dat de Grootspraak 2020 geen opvolger meer krijgt. Of de vindingrijkheid van de redactie zou moeten exploderen in nieuwe creativiteit. Bij het bekend maken van de ‘genomineerde’ restaurants zegt de uitgever daar in het begeleidend bericht nog niets over. De gids zelf houdt het bij de drie ‘uitschieters’ van het jaar. Motivering van de nieuwste uitgave: ‘Deze nieuwe editie wijst wijnliefhebbers op een heldere en toegankelijke manier de weg naar die restaurants waar grote liefde voor wijn gecombineerd wordt met topgastronomie'.

 

 

De ‘genomineerden ’zijn:

*WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR – DE SCHEEPSKAMEEL, AMSTERDAM

*RESTAURANT VAN HET JAAR – ‘T NONNETJE, HARDERWIJK

*WIJNBAR VAN HET JAAR – WIJN BIJ ARENTZ, NIJMEGEN

 

 

Over de Scheepskameel: “Hun wijnkaart met alleen maar Duitse wijnen is een toonbeeld van originaliteit en diversiteit. Je vindt er alles op, heel verrassend. Het enthousiasme spat er vanaf, ook bij de bediening.”

 

Over ‘t Nonnetje, in Harderwijk: “Alles klopt hier: de keuken, de sfeer, de prachtige sauzen, de ultieme verfijning in de signatuurgerechten en chef Michel van der Krofts onovertroffen voorbeelden van Portugees ‘terroir-’koken.”

 

Over Wijn bij Arentz in Nijmegen: “Keuze uit veel verschillende wijnen, voor aantrekkelijke prijzen. De bediening is ter zake kundig, kan over elke wijn een verhaal vertellen, geeft goed advies en is vlot en vriendelijk.”