We hebben 136 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3682186
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1276
1722
7088
1032664
36709
58704
3682186

Uw IP: 3.233.221.149
20-02-2020 17:49

Wijn uit de boekenkast

Van wijnmaker en verkoper Derrick Neleman kun je zeggen wat je wilt, maar niet dat hij niet vindingrijk is. Hij komt deze keer weer met een nieuw ‘markting’-idee, dat de bedoeling heeft de bag-in-box-wijnen op te stoten. Neleman geeft als het even een ideologisch tintje aan zijn promotie. Deze keer gaat het ook weer om ‘duurzaamheidsvoordelen’, zegt-ie zelf. De nieuwste stunt is een bag-in-box die op een stapel boeken lijkt.
'Wine in books' kan onopvallend in een boekenkast worden geplaatst. Op de wijndoos zijn drie verschillende boeken afgebeeld, met de titels 'The Big Atlas of Organic Wines', 'Why We Take Care of Nature' en 'Wine Book'. Het ontwerp bevat ook een handige handgreep en het tapkraantje lijkt uit de bladzijden van het boek te komen.

 

 

Minder uitstoot

Waarom is er gekozen voor een bag-in-box wijn? "Dat biedt duurzaamheidsvoordelen. Zo veroorzaakt de productie van deze verpakking 50% minder CO2-uitstoot dan die van de traditionele wijnfles. In Nederland is het imago van de bag-in-box wijn niet zo positief. Zo’n ‘bag’ wordt vaak alleen gebruikt bij een barbecue of een feestje. En dan zit er meestal een erg goedkope wijn in. In andere landen, waaronder Canada en Amerika, stoppen wijnproducenten er juist hun beste wijn in. Wij hebben er speciale wijnen voor gemaakt: de Monastrell Cabernet Sauvignon en de Macabeo Viognier. En de wijn is licht gerijpt op hout. Elke 'Wine in books'-doos bevat wijn die gemaakt is van meer dan 2600 biologische druiven."

 

Neleman Wijnen hoopt met het design onder andere de natuurvoedingsklant aan te spreken. "We hebben veel aandacht besteed aan het design waarmee we onze doelgroep aanspreken. De consumenten die in natuurvoedingswinkels rondlopen zijn over het algemeen mensen die meer dan gemiddeld over het leven nadenken, graag lezen en met duurzaamheid bezig zijn. Daar spelen we met dit ontwerp op in. Hoe leuk is het om je vrienden te verrassen door naar je boekenkast te lopen om een glas wijn in te schenken?"

 

De nieuwe boekenkast- wijn zal hier binnen een paar weken te koop zijn.