We hebben 30 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3551975
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
291
1918
6401
901147
23146
58965
3551975

Uw IP: 3.214.184.124
12-12-2019 04:26

Wijnpiraten bedriegen weer

 

Het bedrog onder wijnpiraten neemt af en toe bizarre vormen aan. Zo kwam onze initiatiefrijke speurder erachter dat de neringdoenden Wijnoutlet, Wijnvoordeel, De Wijnbeurs, Weinvorteil, La Bourse du vin en Crai Supermercati de consument bij allerlei wijnaanbiedingen steeds maar hetzelfde wijngaardplaatje laten zien. Een ongekende vorm van misleiding, al zullen de sjoemelaars die afdoen met de opmerking: het ging ons alleen maar om een illustratie. Het bedrog werd duidelijk bij een zogeheten 24-uurs-aanbieding van Wijnoutlet, dat kennelijk niets heeft geleerd sinds de vorige sjoemelaar Rappe Ronnie Bergsma naar de directie van de prijsboksers-koepel E-lucious is weggepromoveerd. Wijnoutlet bood een ‘formidabele Spaanse Gran Reserva Marques de Verdellano´ aan met 50% korting.
Die wijn komt van Covinas, de grootste producent van Utiel-Requena. Bij de organisatie zijn10 samenwerkende coöperaties betrokken.

 

 

Op de wijnoutlet-website is een fraai plaatje van de wijngaard te zien. Zie bijlage en/of https://www.wijnoutlet.nl/marques-de-verdellano-gran-reserva

 

Opmerkelijk is dat dezelfde afbeelding wordt gebruikt bij Spaanse, Italiaanse en Zuid Tiroolse wijnen.

 

Steeds dezelfde wijngaard is te zien bij:

 

In werkelijkheid gaat het om een afbeelding van een wijngaard in Marlborough, Nieuw-Zeeland . Te verkrijgen bij shutterstock: https://www.shutterstock.com/image-photo/vineyard-marlborough-wine-region-new-zealand-88282630, zie bijgaande printscreen.

 

En bij een witte sauvignon blanc uit datzelfde Nieuw-Zeeland gebruikt wijnoutlet nota bene een afbeelding van een wijngaard in Zuid-Australie: https://www.wijnoutlet.nl/nelson-cliffs-sauvignon-blanc,

 

En die komt van depositphotos.com, zie: https://nl.depositphotos.com/30940915/stock-photo-winery-gold.html

 

Maar bij deze Australische wijn: https://www.wijnoutlet.nl/jacobs-creek-merlot-classic staat dan weer een afbeelding van een wijngaard in Zuid-Afrika: https://tr.123rf.com/photo_37370876_red-grapes-in-vineyards-in-the-wine-region-near-cape-town-and-franschhoek-in-south-africa-.html?fromid=NjJlMFR3a3VWczNjN2NPbVk4NWlEZz09

 

Als er ´in vereniging´ zo gerommeld wordt met valse herkomst-plaatjes bij aangeboden wijnen, hoe serieus moet de rest van de informatie dan nog worden genomen? En vindt koepelbedrijf E-lucious het geen tijd worden een betere reputatie op te bouwen dan we tot nog toe mochten ervaren?


Ervan uitgaan dat tóch niemand merkt dat er sprake is van misleiding, getuigt van een proleterige handelsmentaliteit, die de polderlandse wijnwereld al te lang bevuilt.