Wijnrel in de lucht

Korean Air heeft een lid van de cabinebemanning berispt, nadat de gezagvoerder geen wijn had gekregen op een vlucht van Seoul naar Schiphol. De piloot wilde, tegen de regels in, een drankje nuttigen maar kreeg van de cabinebemanning nul op rekest.

 

 

Volgens het Amerikaanse CBS News zou de captain ,terwijl de passagiers een welkomstdrankje kregen ingeschonken, ook een glaasje champagne hebben willen pakken. Het cabinebemanningslid sprak hem daarop aan, waarna de piloot een alcoholvrij drankje koos.

 

Later op de vlucht maakte de gezagvoerder kenbaar wijn te willen, discreet geserveerd in een bekertje. De cabinebemanning weigerde, maar meldde het verzoek wel aan de purser. Die lichtte de copiloot en de overige bemanningsleden in, met het verzoek dat tot na de landing stil te houden uit angst voor de reactie van de captain.

 

Dat laatste gebeurde niet, waardoor er tijdens de vlucht een woordenwisseling ontstond tussen de purser en de piloten.

 

Volgens CBS News riep Korean Air zowel de captain als de purser op het matje. De gezagvoerder kwam er vanaf met een waarschuwing, de purser werd teruggezet in rang. Volgens de luchtvaartmaatschappij was het gedrag van de piloot niet correct, maar had de purser ontoelaatbare taal gebruikt tijdens de discussie aan boord.