Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 208 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5662315
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1613
1966
7030
12512
1613
9670
5662315

Uw IP: 3.234.143.26
01-10-2020 20:39

Wijnvrouw onderscheiden

CEO Su Birch van Wines of South Africa (WOSA) is door de internationale drankindustrie gelauwerd voor het bevorderen van duurzaamheid in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Ze won‘The Drinks Business Green Awards LifetimeAchievement Award’ van 2013,de hoogste jaarlijkse eer in ‘’s werelds grootste programma dat bewustzijn oproept bij groene vraagstukken in de drankenhandel’.

 

Birch, die al sinds 2000 CEO van WOSA is, werd deze week winnaar op het Londons evenement omdat ze een aanzienlijk deel van haar carrière heeft gewijd aan ‘milieu- en/of ethische zaken’.

Eerder werd zezowel The Drinks Business ‘Woman of the Year’ en ‘The International Wine and Spirit Competition’s Women in Wine Award’. Vorig jaar werd ze door de Britse marktanalist Wine Intelligence genoemd als een van de meest invloedrijke persoonlijkheden in de wijnwereld. Birch heeft Zuid-Afrika’s reputatie als een van de meest vooruitstrevende wijnproducerende landen op het gebied van duurzame wijnproductie op de kaart gezet. Onder de noemer ‘variety is in our nature’ heeft zij geijverd vooreen rijke variëteit aan wijnstijlenen voor meer bio-diversiteit.

 

Voorstander van duurzaamheid

Bij de in voering van het‘Duurzaamheid zegel’voor wijn en het ‘Ethisch keurmerk’voor eerlijke arbeidsomstandigheden bij de wijnproductie, heeft Sue Birch steeds voorop gelopen. Op internationaal niveau is zij een van de belangrijkstebevorderaars van samenwerking tussen concurrerende wijnlanden en speelde zij een belangrijke rol in het samenbrengen van Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, de VS, Chili en Argentinië op de jaarlijkse internationale trade fair ProWein, waar de landen ieder jaar een collectieve ‘showcase’ presenteren.

 

‘The Beautiful South’ is een uitbreiding van deze aanpak: Argentinië, Chili, en Zuid-Afrikahouden komende september hun eerste gecombineerde beurs in het Verenigd Koninkrijk. Sue Birch was degene die dit concept heeft bedacht en georganiseerd.

 

Volgens Birch is haar betrokkenheid bij The Beautiful South haar laatste officiële optreden voor WOSA. Ze verlaat eind september de organisatie om zich bezig te houden met een persoonlijk project dat ‘al te lang was blijven liggen’.