We hebben 74 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3346005
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1089
1746
7283
698771
35560
56911
3346005

Uw IP: 3.81.28.94
23-08-2019 13:40

Wijn-primitivo bij Margriet

Vroeger had je de rubriek Margriet weet raad. En daar kwamen allerlei lezers geregeld bij te ‘biechten’. Nu zou dat blad zich juist geen raad moeten weten met zogeheten wijnschrijfsters die wij met voorrang zouden willen indelen bij de primitivo’s. Zo hebben ze er bij dat vrouwenblad eentje die zogenaamd tips geeft bij situaties die zich zelden of nooit voordoen. Want wie heeft er nou geen ‘wijnstopper’ in huis om daarmee een aangebroken fles af te sluiten zodat-ie niet oxideert? En wel  'bakpapier' of een leeg 'half flesje', waarin je restanten kunt overgieten? Voor ongewone situaties geeft een Margriet-redactrice drie tips.

 

 

Ze gaat er dan wèl van uit dat wie met het ‘probleem’ zit altijd ‘bakpapier’ in huis heeft, plus een ‘kleine lege fles’ die nog niet naar de glasbak is verbannen. Gezochte ‘tips’ dus of een oplossing die zelden of nooit werkt. Want een geopende fles wijn zonder die opnieuw te sluiten in de koelkast zetten, houdt de ‘kwaliteit’ niet per definitie genietbaar. De kop van het artikeltje zit er ook al naast. Die luidt: ‘Zó kun je een geopende wijnfles bewaren’. Maar het gaat nou juist om wat er IN die fles zit. Dus: ‘Zó kun je wijn in een aangebroken fles bewaren’. Kortom rommelig en overbodig. Laten we het houden op onvoldragen bladvulling. Lees wat u te wachten staat bij een aangebroken fles:

 

“3x zó kun je een geopende wijnfles bewaren als je geen wijnstopper in huis hebt

 

Soms heb je gewoon zin in één of twee glaasjes wijn en niet meer. Niks mis mee natuurlijk, maar wat doe je met de geopende fles als je geen wijnstopper in huis hebt? Hier drie handige tips.

 

1. Gebruik bakpapier

Scheur een stukje bakpapier af en wikkel de kurk in het papier. Duw vervolgens de kurk met het papier terug in de fles. Waarom dit werkt? Het bakpapier werkt een beetje als een soort van glijmiddel: het zorgt ervoor dat de kurk makkelijker in de fles glijdt én het voorkomt ook nog dat er restjes kurk in je wijn terechtkomen.

 

2. Giet het over in een kleinere fles

Heb je nog een kleine lege fles in je keuken staan? Giet het restje wijn dan over in deze fles. Je wijn blijft namelijk langer goed in een kleinere fles waar minder zuurstof bij kan dan in een grote wijnfles die grotendeels leeg is. Zorg er wel voor dat je de kleinere fles afsluit.

 

3. Gebruik je koelkast

Heb je geen bakpapier of leeg flesje in huis? Ook geen probleem. Zet de openstaande fles wijn in de koelkast, zodat je er de volgende dag nog lekker van kunt genieten. Als je de fles buiten de koelkast laat staan komt er meer zuurstof bij, waardoor de wijn sneller bederft”.

 

Als bron meldt het artikel: PureWOW. De verbazing kan dan hoogstens betrekking hebben op de onbenulligheid van de tips, denken wij.