We hebben 153 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3061218
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
552
1326
6874
412452
52234
54366
3061218

Uw IP: 34.236.145.124
22-03-2019 09:17

Cadeau-wijn open of niet?

Margriet en de Belgische krant Het Laatste Nieuws kwamen ‘toevallig’ met hetzelfde onderwerp en ook met een bijna identieke tekst. Of je cadeau-wijn dicht moet laten of meteen open kunt maken. Zo’n ‘bericht’ dat alle kanten op gaat. Bovendien met een bijna imbeciele ‘tip’ aan het slot. Margriet maakte er nog een paar zinnen bij: Als je de wijn bewaart, zet hem dan apart in een kastje, zodat je hem weer niet cadeau kunt geven aan dezelfde persoon. De étiquette-mevrouw van het blad zei er niet bij dat de kurk dan uitdroogt en de wijn snel naar azijn gaat smaken. Dit was de Belgische tekst:

 

 

‘Je kent het wel: je geeft een feestje, en één van de gasten brengt een fles wijn mee. Allemaal goed en wel, maar ben je volgens de etiquette eigenlijk verplicht die fles meteen open te maken?

 

Je menu staat al enkele weken vast, je hebt zelfs gezorgd voor een aangepaste selectie aan wijnen. En dan staat één van je gasten plots voor de deur met een fles wijn. Heerlijk en van een goed jaar , maar: wat met jouw aangepaste wijnselectie? Moet je volgens de etiquette de fles wijn meteen openen en bij de maaltijd serveren? Of mag je ze opzij zetten voor een later moment?

 

Myka Meier, etiquette-expert: “Wanneer iemand een fles wijn meebrengt ben je als host niet verplicht om die fles meteen te kraken. Of je de fles al dan niet opent is volledig jouw beslissing. Heb je zin om de fles meteen te serveren bij het diner, dan mag dat gerust. Bewaar je ze liever voor een later moment of een ander feestje, dan is dat zeker even goed.” Enig puntje om te onthouden: zet ze wel apart in je wijnkelder, zodat je ze voor een volgend feestje niet per ongeluk aan dezelfde persoon terug cadeau geeft!’