We hebben 215 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3246339
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
724
1933
6214
597730
55262
59250
3246339

Uw IP: 100.25.214.89
27-06-2019 12:00

Kwaliteit bij prijsvechters

De Duitse prijsvechters Aldi en Lidl laten zich voorstaan op goedkope Duitse wijnen met een relatief hoge kwaliteit. Hoe doen ze dat? Duitsers weten heel goed waar ze moeten zijn voor betaalbare wijn. Bijna één op twee Duitse wijnen werd via de discountsupermarkten verkocht afgelopen jaar, volgens het Deutsche Weininstitut. Ook in Nederland laat vooral Aldi zich voorstaan op relatief goedkope kwaliteitswijnen. Hoe slagen de prijsvechters daarin? Volgens weekblad Focus ligt de sleutel bij sterke betrokkenheid van Aldi en Lidl in de productieketen van Duitse wijnen.

 

 

De Duitse prijsvechters Aldi en Lidl laten zich voorstaan op goedkope Duitse wijnen met een relatief hoge kwaliteit. Hoe doen ze dat toch?

Duitsers weten heel goed waar ze moeten zijn voor betaalbare wijn. Bijna één op twee Duitse wijnen wordt via discountsupermarkten verkocht, volgens het Deutsche Weininstitut.

Ook in Nederland laat vooral Aldi zich voorstaan op relatief goedkope kwaliteitswijnen. Hoe slagen de prijsvechters daarin? Volgens weekblad Focus speelt de sterke betrokkenheid van Aldi en Lidl bij de productieketen van Duitse wijnen een sleutelrol.

 

1. Constante kwaliteit

Aldi en Lidl nemen wijnen af die via een versneld productieproces volautomatisch in grote staaltanks worden geproduceerd. Het fermentatieproces neemt slechts een maand in beslag. Vervolgens wordt wijn in vaste verhoudingen gemengd. Doel is om zoveel mogelijk een gelijkblijvende kwaliteit te bieden. Aldi controleert dit met steekproeven in laboratoria.

 

2. Massaproductie bij grote wijnhuizen

Aldi en Lidl werken bij de afname van hun industriewijnen samen met grote, erkende Duitse wijnhuizen. Die kopen basiswijnen en druiven in bij andere partijen en zorgen er vervolgens voor, dat in het gestandaardiseerde productieproces wijn met een relatief hoge kwaliteit wordt geleverd.

 

3. Mengproductie: wijnhuis levert keurmerk

De productie van mengwijnen die zijn samengesteld uit druiven van verschillende regio’s, heeft in eerste instantie het nadeel dat niet verwezen kan worden naar aansprekende regionamen. Het stempel van goedkeuring komt daarentegen van de reputatie van het wijnhuis dat de mengproductie verzorgt. Daar hebben veel klanten van Aldi en Lidl geen moeite mee.

 

4. Lage kosten

Het industriële productieproces brengt fors lagere kosten. Hoge personeelslasten, dure met de hand geplukte druiven, een fermentatieproces van maanden: dat is er allemaal niet bij. Ook de grootschalige inkoop van flessen, etiketten en doppen levert besparingen op. Daardoor kunnen de grote wijnhuizen hun discountwijnen weer tegen gunstige prijzen aan Aldi en Lidl leveren.