We hebben 151 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3346080
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1164
1746
7358
698771
35635
56911
3346080

Uw IP: 3.81.28.94
23-08-2019 14:14

Hoe je wijn kiest…

Wijn kiezen van de wijnkaart is een kunst, vinden ze bij de website Wijngekken. En omdat ze zichzelf liever niet aan keuze-adviezen wagen, dachten ze zich er daar met een kennelijk Belgische reeks tips vanaf te kunnen maken. Dat heeft een van de opmerkelijkste keuzen ‘van de wijnkaart’ opgeleverd die wij ooit op schrift hebben gezien. Er valt van alles op aan te merken of af te dingen. Vooral tip 4 springt eruit: Kies je Chablis GA DAN VOOR EEN GAVI.

 

Tips voor wie de wijn kiest van de wijnkaart:

  1. Wanneer u aan tafel gaat stelt u BEST voor dat iedereen eerst een aperitief of iets fris bestelt. Dat geeft u de tijd om rustig de wijnkaart te bekijken. Vraag je andere tafelgasten of ze voor wit, rood of rosé gaan, eventueel in combinatie VAN de gekozen gerechten (vlees, vis, kaas,…..).
  2. Lees de wijnkaart achterstevoren. De Nieuwe Wereld-sectie is doorgaans korter dan de rest en ook makkelijker te begrijpen. Kies alvast een wijn die u bevalt en ga dan op zoek naar een fles die een nog betere prijs/kwaliteitsverhouding biedt.
    Goedkoopste fles wijn van de wijnkaart is de beste koop!
  3. Wie Franse wijn kiest, houdt het BEST bij een Beaujolais of een Loire. Hun prijs/kwaliteitsverhouding is doorgaans beter omdat de beste onder deze wijnen nog altijd goedkoper zijn dan gemiddelde wijnen uit andere streken. ENKEL pretentieloze, eerlijke streekwijnen kunnen met beide voormelde Franse wijnen de concurrentie aan op VLAK VAN PRIJS.
  4. Vermijd Sancerre, Pouilly-Fumé en Chablis, tenzij u ervan overtuigd bent dat de wijnkelder in veilige handen is. Meestal worden die flessen ENKEL aangekocht om onzekere drinkers te verleiden en zijn ze gezien hun populariteit overprijsd. EERDER dan Sancerre, KIEST U BETER voor een ‘minder populaire’ witte Bordeaux. Kiest u toch Chablis, ga dan voor een Gavi. Vooral amateurs van witte wijn verkiezen nieuwe wereld wijnen(!) boven de Franse klassiekers.

De vijfde tip hebben wij weggelaten. Die betrof een open deur: proef voor je definitief bestelt. Ook per glas.